Οι δημοσιονομικοί πόροι είναι περιορισμένοι
Η πράσινη μετάβαση με ταυτόχρονη βελτίωση της ανθεκτικότητας είναι το μεγάλο και εξαιρετικά δύσκολο στοίχημα των επόμενων δεκαετιών, ανέφερε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου Green Deal 2024 που διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).
«Η κλιματική κρίση ήρθε πιο βίαια σε σχέση με αυτό που αναμενόταν με βάση τα κλιματικά μοντέλα», ανέφερε ο υπουργός. «Το είδαμε στη χώρα μας, το βλέπουμε τώρα στη Βαλένθια. Και οι δημοσιονομικοί πόροι για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πολλαπλή πρόκληση είναι περιορισμένοι τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ΕΕ», πρόσθεσε.
Ο κ. Σκυλακάκης περιέγραψε ως προτεραιότητες την έμφαση στην ανθεκτικότητα, την αύξηση της αποτελεσματικότητας των δραστηριοτήτων και του τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται οι υποδομές, τη σοβαρότητα στο διάλογο και την τεχνική επάρκεια που προσφέρει το ΤΕΕ.
«Είναι η εποχή της επιστήμης, με την τεχνολογία και με συλλογική δράση και όχι με πολιτικές φούσκες θα αντιμετωπίσουμε την πρόκληση», κατέληξε ο υπουργός.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έφυγε από τη ζωή ο «βασιλιάς» της μόδας Τζόρτζιο Αρμάνι, σε ηλικία 91 ετών
- Porsche: Η μετοχή της αποχωρεί από τον δείκτη DAX στις 22 Σεπτεμβρίου
- Κομισιόν για καλώδιο Κρήτης – Κύπρου: «Ναι», το διερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
- Δήμος Αθηναίων: Παραχωρεί στο ΣτΕ το κτίριο του Παλαιού Εθνικού Τυπογραφείου
- ΗΠΑ: Μόνο 54.000 οι νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα τον Αύγουστο
- Έρευνα Plum: Το 52% των Ελλήνων ξεμένει από χρήματα πριν τελειώσει ο μήνας
- Η Hitachi θα επενδύσει ένα δισ. δολάρια στις ΗΠΑ για την παραγωγή ενεργειακών μετασχηματιστών
- Η γαλλική ακροδεξιά ανανεώνει τους υποψηφίους για πιθανές εκλογές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις