Η απελευθέρωση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από το καθεστώς των κεφαλαιακών περιορισμών, αποτελεί το πρώτο βήμα για την επιστροφή της ελληνικής κεφαλαιαγοράς σε συνθήκες ομαλότητας, αποκαθιστώντας τις στρεβλώσεις που είχε δημιουργήσει ο αποκλεισμός των Ελλήνων επενδυτών, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών (ΣΜΕΧΑ), χαιρετίζοντας την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
Παράλληλα, ο ΣΜΕΧΑ εκτιμά ότι η άρση των κεφαλαιακών περιορισμών για τη διενέργεια συναλλαγών στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να συμβάλει ενεργά στην αποκατάσταση του ρόλου Χρηματιστηρίου ως εργαλείου ανάπτυξης και χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο ΣΜΕΧΑ είχε εξαρχής ταχθεί υπέρ της επαναλειτουργίας του Ελληνικού Χρηματιστηρίου χωρίς κανενός είδους περιορισμό, προκειμένου «να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή των επενδυτών στο Χ.Α., όπως εξάλλου επιβάλλεται από το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο, η αποτελεσματική και διαφανής διαμόρφωση των τιμών των μετοχών, η αξιοπιστία του Χρηματιστηρίου και η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στο σύνολο της».
«Επισημάναμε δε τις αρνητικές συνέπειες που θα επέφερε η επιβολή των περιορισμών τόσο στην κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου όσο και στην γενικότερη εικόνα της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς. Στην κατεύθυνση αυτή, πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα συνεχείς επικοινωνίες και συναντήσεις με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, για να παρουσιάσουμε το πάγιο αίτημα μας όσον αφορά την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών» προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Μικτές τάσεις με τα βλέμματα στην Τεχνητή Νοημοσύνη
- Μελίντα Φρεντς Γκέιτς για Έπσταϊν: «Είμαι τόσο χαρούμενη που είμαι μακριά από όλη αυτή τη λάσπη»
- Εγκαίνια κέντρου καινοτομίας στα Ιωάννινα
- Η Texas Instruments εξαγοράζει τη Silicon Labs με 7,5 δισ. δολ.
- Η Airbus που αυξάνει την παραγωγή στρατιωτικών αεροσκαφών
- Επανεκκίνηση σχέσεων Τουρκίας, Αιγύπτου με φόντο Λιβύη, Γάζα και Ανατολική Μεσόγειο
- Δικαστική απόφαση ακυρώνει τη σύμβαση CK Hutchison με Παναμά για τα λιμάνια
- Πως τα Ατομα με Αναπηρία θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








