Σημείωσε ωστόσο ότι αυτή η κίνηση δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον
Η επόμενη κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ενδέχεται να είναι μια αύξηση επιτοκίων, και όχι μια μείωση όπως ορισμένοι εξακολουθούν να αναμένουν.
Αυτό τόνισε η Ιζαμπέλ Σνάμπελ μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, σε συνέντευξη στο Bloomberg, σημειώνοντας ωστόσο ότι αυτή η κίνηση δεν πρόκειται να συμβεί στο άμεσο μέλλον.
Η ΕΚΤ έχει μειώσει τα επιτόκια συνολικά κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες μέσα σε έναν χρόνο έως τον Ιούνιο, αλλά έκτοτε τα έχει διατηρήσει αμετάβλητα και εξετάζει κατά πόσον έχει κάνει αρκετά ή αν ίσως χρειαστούν πρόσθετα μέτρα για να αποτραπεί το ενδεχόμενο ο πληθωρισμός να πέσει υπερβολικά χαμηλά.
«Τόσο οι αγορές όσο και οι συμμετέχοντες σε έρευνες αναμένουν ότι η επόμενη κίνηση στα επιτόκια θα είναι μια αύξηση, αν και όχι σύντομα», δήλωσε η Σνάμπελ. «Είμαι μάλλον άνετη με αυτές τις προσδοκίες».
Υποστήριξε ότι οι κίνδυνοι για την ανάπτυξη και τον πληθωρισμό γέρνουν προς υψηλότερες τιμές σε σχέση με τις προβλέψεις της ΕΚΤ, εν μέρει επειδή η οικονομία αντεπεξήλθε καλύτερα από το αναμενόμενο στους δασμούς των ΗΠΑ.
Η Σνάμπελ σημείωσε επίσης ότι η υποχώρηση του υποκείμενου πληθωρισμού έχει σταματήσει σε μια περίοδο κατά την οποία η οικονομία ανακάμπτει και η δημοσιονομική πολιτική επεκτείνεται, δημιουργώντας συνθήκες που θα μπορούσαν να επιταχύνουν την άνοδο των τιμών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Τραμπ σε ρόλο προστάτη του Πούτιν: Ζητά από Ζελένσκι να σταματήσει τα πλήγματα στα διυλιστήρια
- Ρωσικό drone έπληξε τρένο μετά τη διέλευση Μπόρις Τζόνσον και Ευρωπαίων αξιωματούχων
- Πώς ένα σπάνιο πουλί δημιούργησε ένα νέο μοντέλο τουρισμού στον Ισημερινό
- Το οικονομικό «θαύμα» της Σελίν Ντιόν: Πώς οι συναυλίες της γίνονται «χρυσωρυχείο» για το Παρίσι
- Η «παγίδα» του ChatGPT σε δικηγόρο: «Εφηύρε» μάρτυρες σε υπόθεση δολοφονίας
- Συναγερμός για τον Μπόρις Τζόνσον: Ρωσικό drone έπληξε τρένο πίσω του
- Μετά τη Βόρεια Ιρλανδία, ο Τραμπ θα ασχοληθεί (και) με την Σκωτία
- Παπανδρέου σε Μητσοτάκη: Ο κύκλος της χρεοκοπίας άνοιξε με ευθύνη της ΝΔ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








