Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 900 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο
Κέρδη καλύτερα των προσδοκιών εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η Societe Generale, καθώς το πρόγραμμα περικοπής του κόστους και η ισχυρή ανάπτυξη του κλάδου ενοικίασης οχημάτων αντιστάθμισε την πτώση στα περιθώρια κέρδους του τομέα λιανικής.
Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 900 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 670 εκατ. ευρώ.
Τα μεγέθη στήριξε επίσης το χαμηλότερο από το αναμενόμενο «κόστος κινδύνου» – χρήματα που προορίζονται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια – ύψους 166 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, με τις αγορές να αναμένουν πάνω από το διπλάσιο αυτού του αριθμού, 430 εκατ. ευρώ. «Το κόστος του κινδύνου ήταν πολύ χαμηλό, αντανακλώντας την ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Σλαβομίρ Κρούπα (Slawomir Krupa).
Η τράπεζα επαναδιατύπωσε τους ετήσιους στόχους της, ωστόσο δεν παρείχε πιο μακροπρόθεσμα στοιχεία, καθώς στις 18 Σεπτεμβρίου ο Κρούπα και η νέα διοικητική του ομάδα θα παρουσιάσουν νέο στρατηγικό σχέδιο.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 440 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αυξάνονται τα άτομα στο φάσμα του αυτισμού που εργάζονται στην ελεύθερη αγορά
- Ο Γιάννης Έξαρχος αναλαμβάνει Brand & Communications Senior Manager στη Stoiximan
- Σούπερ μάρκετ: Πάνω 8% ο Ιανουάριος με ώθηση από τρόφιμα και ανατιμήσεις
- Διάψευση Λευκού Οίκου για τη στρατιωτική συνοδεία πετρελαιοφόρων στα Στενά του Ορμούζ
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - 2026 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
- Στενά του Ορμούζ: Ο Κρις Ράιτ είπε ότι το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ συνόδευσε για πρώτη φορά δεξαμενόπλοιο
- Ευρωπαϊκές αγορές: Οι δηλώσεις Τραμπ για «σχεδόν ολοκλήρωση» του πολέμου στο Ιράν έφερε κέρδη
- Γουίτκοφ: Ο Πούτιν διαβεβαίωσε τον Τραμπ ότι δεν έχει μοιραστεί πληροφορίες με το Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








