Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 900 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο
Κέρδη καλύτερα των προσδοκιών εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η Societe Generale, καθώς το πρόγραμμα περικοπής του κόστους και η ισχυρή ανάπτυξη του κλάδου ενοικίασης οχημάτων αντιστάθμισε την πτώση στα περιθώρια κέρδους του τομέα λιανικής.
Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 900 εκατ. ευρώ για τους τρεις μήνες έως τον Ιούνιο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 670 εκατ. ευρώ.
Τα μεγέθη στήριξε επίσης το χαμηλότερο από το αναμενόμενο «κόστος κινδύνου» – χρήματα που προορίζονται για μη εξυπηρετούμενα δάνεια – ύψους 166 εκατ. ευρώ το δεύτερο τρίμηνο, με τις αγορές να αναμένουν πάνω από το διπλάσιο αυτού του αριθμού, 430 εκατ. ευρώ. «Το κόστος του κινδύνου ήταν πολύ χαμηλό, αντανακλώντας την ποιότητα του χαρτοφυλακίου δανείων μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Σλαβομίρ Κρούπα (Slawomir Krupa).
Η τράπεζα επαναδιατύπωσε τους ετήσιους στόχους της, ωστόσο δεν παρείχε πιο μακροπρόθεσμα στοιχεία, καθώς στις 18 Σεπτεμβρίου ο Κρούπα και η νέα διοικητική του ομάδα θα παρουσιάσουν νέο στρατηγικό σχέδιο.
Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 440 εκατ. ευρώ που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις