Η ABB αναμένει ότι η συμφωνία με τη SoftBank θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2026
Τη μονάδα βιομηχανικών ρομπότ της ABB πρόκειται να εξαγοράσει η Softbank σε μία συμφωνία σχεδόν 5,4 δισ. δολαρίων, προκειμένου να ενισχύσει την τον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
Όπως μεταδίδει το CNBC, η επίτευξη της συμφωνίας συνεπάγεται ότι η ABB εγκαταλείπει τα σχέδια να αποσχίσει την επιχείρηση της μονάδας το 2026 για την δημιουργία ξεχωριστής εισηγμένης.
«Το επόμενο μέτωπο της SoftBank είναι η Φυσική Τεχνητή Νοημοσύνη. Με την ABB Robotics, θα ενώσουμε τεχνολογία και ταλέντα παγκόσμιας κλάσης υπό το κοινό μας όραμα να συγκεράσουμε Τεχνητή Υπερνοημοσύνη και ρομποτική – προωθώντας μια επαναστατική εξέλιξη που θα ωθήσει την ανθρωπότητα προς τα εμπρός», δήλωσε ο Masayoshi Son, ιδρυτής της SoftBank.
Ο Son επιδιώκει να τοποθετήσει τη SoftBank στο επίκεντρο της έκρηξης της τεχνητής νοημοσύνης μέσω επενδύσεων και εξαγορών σε διάφορους τομείς της τεχνολογίας. Ενδεικτικά, η SoftBank κατέχει την εταιρεία σχεδιασμού μικροεπεξεργαστών Arm και σημαντικό μερίδιο στην OpenAI.
Σε ανακοίνωσή της, η ABB δήλωσε ότι η πώληση «θα δημιουργήσει άμεση αξία για τους μετόχους της ABB». Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα από τη συναλλαγή «σύμφωνα με τις καθιερωμένες αρχές κατανομής κεφαλαίου».
Η ABB αναμένει ότι η συμφωνία με τη SoftBank θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2026.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ενταση μεταξύ Ιαπωνίας και Κίνας
- Ρωσικό εγκώμιο σε ΗΠΑ για τη νέα στρατηγική ασφαλείας
- Σαμαράς εναντίον κυβέρνησης για τους αγρότες: «Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει χώρα»
- Ο Λάντο Νόρις παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1
- Και «επισήμως» ζευγάρι Katy Perry – Justin Trudeau
- Καμμένος: Ύμνοι για τους «Αμερικανούς προστάτες», λάβρος για τους «Γερμανούς κατακτητές»
- ΣΥΡΙΖΑ: Μαύρο Bypass ταμείο η «Ομάδα Αλήθειας», της χρεοκοπημένης ΝΔ
- Αγροτικές κινητοποιήσεις: Προς αποκλεισμό του αεροδρομίου Ιωαννίνων – Κλειστός ο Προμαχώνας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








