«Δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι ψηφοφόροι δεν ήξεραν τι έκαναν. Δεν αποδείχθηκε η εξαπάτηση», δήλωσε ο πρόεδρος του Εφετείου
Την αθώωση των 13 κατηγορουμένων στην υπόθεση της εξαπάτησης εκλογέων από βουλευτές που εκλέχθηκαν με το κόμμα «Σπαρτιάτες» στις εκλογές του Ιουνίου 2023, αποφάσισε το Μονομελές Εφετείο.
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε αθώους τους 11 κατηγορούμενους βουλευτές για την κατηγορία της εξαπάτησης εκλογέων, τον Ηλία Κασιδιάρη για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση καθώς και τον δικηγόρο που σύμφωνα με την δικογραφία ήταν συνεργός στο αδίκημα των βουλευτών. «Δεν μπορεί να πει κανείς ότι οι ψηφοφόροι δεν ήξεραν τι έκαναν. Δεν αποδείχθηκε η εξαπάτηση. Ως εκ τούτου αθώοι» είπε ο πρόεδρος μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα που ξέσπασε σε χειροκροτήματα.
Η υπόθεση έφθασε στην Δικαιοσύνη μετά από δημόσιες δηλώσεις του επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλη Στίγκα περί συνθηκών «μαφίας» εντός του κόμματος εξαιτίας επαφών βουλευτών με τον καταδικασμένο για τη Χρυσή Αυγή, Ηλία Κασιδιάρη.
Ο κ. Στίγκας, μοναδικός μάρτυρας στην υπόθεση, στο δικαστήριο ανακάλεσε τις καταγγελίες του, ισχυριζόμενος ότι λόγω φόρτισης και πίεσης υπερέβαλε σε όσα είχε πει.
Η εισαγγελέας στην απαλλακτική πρότασή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν αποδείχθηκε από κανένα στοιχείο παραπλάνηση κάποιου εκλογέα, δεν υπάρχουν στοιχεία εκλογέων ή έστω ο αριθμός των εκλογέων που υποτίθεται ότι εξαπατήθηκαν».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Η Choose Α.Ε. ενισχύει τα ίδια κεφάλαιά της με νέα αύξηση 200 χιλ. ευρώ
- Χωρίς αντίκρισμα τα μέτρα Θεοδωρικάκου για τις τιμές «δεν έγραψαν» στον πληθωρισμό
- Αλλαγή στο διοικητικό συμβούλιιο της ΦΑΡΜΑΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ
- Τουρκία με TerraPower σε διαπραγματεύσεις για μικρούς πυρηνικούς αντιδραστήρες
- Τουρκία ξανά σε ρόλο ταραξία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Αθήνα: «Μία και μόνη διαφορά, τέλος οι φαντασιώσεις»
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει τον Ζελένσκι να απαντήσει εντός «λίγων ημερών»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα εν αναμονή της Fed
- Pfizer: Δίνει 2,1 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη και παραγωγή κινεζικού χαπιού κατά της παχυσαρκίας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







