Στο εδώλιο του κατηγορουμένου οι 11 βουλευτές (νυν και ανεξάρτητοι) των Σπαρτιατών, πλην του αρχηγού του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, ο έγκλειστος πρώην Χρυσαυγίτης και ένας δικηγόρος για εξαπάτηση του εκλογικού σώματος
Είναι η δεύτερη φορά στη σύγχρονη δικαστική ιστορία που ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, μοιράζεται το εδώλιο για τη διάπραξη έκνομων πράξεων. Συνδετικός κρίκος των δύο υποθέσεων: Ο Ηλίας Κασιδιάρης. Εννέα χρόνια μετά την έναρξη της εμβληματικής δίκης με κατηγορούμενους όλους τους Χρυσαυγίτες βουλευτές, η ιστορία επαναλαμβάνεται στην περίπτωση του ακροδεξιού κόμματος “Σπαρτιάτες”.
Με απόφαση της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, οι 11 βουλευτές (νυν και ανεξάρτητοι), πλην του αρχηγού του κόμματος, Βασίλη Στίγκα, στις 19 Ιουνίου δικάζονται για εξαπάτηση ψηφοφόρων στις περυσινές εθνικές εκλογές, ενώπιον Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημμάτων.
Μαζί τους, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην εξαπάτηση, ο καταδικασμένος ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης. Για το αδίκημα της συνέργειας σε εξαπάτηση εκλογικού σώματος, θα δικαστεί ο δικηγόρος Σωτήρης Μεταξάς, που εμφανίζεται ως σύνδεσμος μεταξύ Κασιδιάρη και Σπαρτιατών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ανεξαρτητοποιήθηκε η Ελένη Καραγεωργοπούλου – Με πέντε βουλευτές η Πλεύση Ελευθερίας
- Μικτές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
- ΟΠΑΠ: Πακέτο μετοχών αξίας 21,8 εκατ. ευρώ μεταβίβασε η Allwyn
- Σύμβαση για την αξιοποίηση ακινήτων του Πολυτεχνείου Κρήτης από το Υπερταμείο
- Πένθος για τον Εργκίν Αταμάν, πέθανε η μητέρα του Γκιουλτέν
- Iσχύς εν τη ενώσει: Il Toto και Κουλουράδες ανοίγουν κοινό κατάστημα στο Ελ. Βενιζέλος
- Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για τα συστήματα αεροναυτιλίας στο Καστέλλι
- Εκτροχιάστηκε ο Παύλος Μαρινάκης και απείλησε δημοσιογράφο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








