O Παρθενώνας αποτελεί ένα από τα πλέον δημοφιλή αξιοθέατα στον κόσμο και για πολλούς ταξιδιώτες βρίσκεται ψηλά στην κορυφή της λίστας με τα μέρη που πρέπει να επισκεφθούν. Όμως, η μαζική συρροή τουριστών γεννά πλέον προβλήματα.
Όπως δημοσιεύει το περιοδικό Spiegel, «κατά τον Ιούνιο και τις αρχές Ιουλίου, ο αριθμός των επισκεπτών αυξήθηκε κατά 80% συγκριτικά με το 2019. […] Πλέον, όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο στην είσοδο συχνά πρέπει να περιμένουν ξανά στις σκάλες των Προπυλαίων, ενώ οι επισκέπτες συνωστίζονται τόσο πολύ που οι φύλακες αναγκάζονται να διακόψουν προσωρινά την είσοδο περισσότερων τουριστών στο μνημείο».
Επιπλέον, το γερμανικό περιοδικό σχολιάζει και το μονοπάτι από μπετόν που κατασκευάστηκε το 2020: «το Υπουργείο Πολιτισμού υποστήριξε πως βελτιώθηκε η προσβασιμότητα για όσους κυκλοφορούν με αναπηρικά αμαξίδια και μειώθηκε ο κίνδυνος ατυχημάτων. […] Ωστόσο, σύμφωνα με τον Στέφαν Ντέμπκε, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου Παγκόσμιας Κληρονομιάς (WHW), οι εργασίες εκσυγχρονισμού “φαίνεται να αποσκοπούν στην αύξηση του αριθμού των τουριστών που επισκέπτονται τον χώρο” και ως εκ τούτου είναι “εντελώς ανεύθυνες”.
Το WHW είχε στείλει επιστολή στην Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco, ζητώντας να προστεθεί η Ακρόπολη στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς που κινδυνεύει. Όλα τα έργα από οπλισμένο σκυρόδεμα θα έπρεπε να κατεδαφιστούν και η Ακρόπολη να αποκατασταθεί όπως ήταν πριν το 2020. “Τα κτίρια στην περιοχή είναι τόσο ογκώδη που θα αλλοιώσουν την εμφάνιση και τον χαρακτήρα της περιοχής σε βαθμό που θα της στερήσει εντελώς την αυθεντικότητα και την ακεραιότητά της”», τονίζει τέλος ο Ντέμπκε στο Spiegel.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ζελένσκι: Άνοιξε τα χαρτιά για του νέου ειρηνευτικού σχεδίου
- «Σφίγγει» η ψηφιακή ιχνηλασιμότητα στα αλκοολούχα
- Αλλαγή στη σύνθεση της Ομάδας Εργασίας για crypto & digital assets
- Μια σημαντική διάκριση για την Παναγιώτα Διαμαντή: Στους 50 καλύτερους εκπαιδευτικούς
- Γερμανία: 29,5 δισ. ευρώ από την κυβέρνηση για χαμηλότερες τιμές ρεύματος για επιχειρήσεις και νοικοκυριά
- Αντίδραση Κομισιόν στις κυρώσεις σε πέντε Ευρωπαίους μεταξύ των οποίων και ο Τιερί Μπρετόν
- ΑΑΔΕ: Διαπίστωσε 50 περιπτώσεις παράνομων επιδοτήσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Λίστα με 3.000 «ιδιοκτήτες»
- Τροποποίηση για το επενδυτικό σχέδιο της «ORENO» στο Τσεπέλοβο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








