Σε άρθρο με τίτλο: «Οι Έλληνες συντηρητικοί αμφισβητούν το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων» το περιοδικό Der Spiegel ισχυρίζεται ότι η Νέα Δημοκρατία αμφισβητεί το ποσό των γερμανικών πολεμικών αποζημιώσεων που ανακοίνωσε τον Απρίλιο η απερχόμενη κυβέρνηση.
Τον Απρίλιο η κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είχε ανακοινώσει ότι οι πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλει η Γερμανία στην Ελλάδα ανέρχονται στο ποσό των 278 δισ. ευρώ, βασιζόμενη στους υπολογισμούς που είχε κάνει μια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία εξέτασε το θέμα.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, η Νέα Δημοκρατία φαίνεται να μην συμφωνεί με αυτό το ποσό, επισημαίνοντας ότι «υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα».
Όπως αναφέρει το Spiegel, ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης δήλωσε στο περιοδικό: «Το όλο θέμα χρήζει νέας προσέγγισης. Στον τρέχοντα υπολογισμό και τις εκτιμήσεις υπάρχουν μεθοδολογικά προβλήματα».
Παρόλα αυτά το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να θεωρεί ανοικτό το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, αν και δεν θεωρεί ότι οι απαιτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν αποδεκτές από το Βερολίνο.
Τέλος, όπως επισημαίνει το Spiegel, εκπρόσωπος της ΝΔ φέρεται να είπε ότι θα πρέπει να διαχωριστεί το αναγκαστικό δάνειο προς τη Γερμανία από το νομικά δύσκολο ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Ένα ακόμη φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
- Επεκτείνονται οι αντικειμενικές τιμές στις τελευταίες 2.167 περιοχές – Ποιες είναι σε Αττική και υπόλοιπη Ελλάδα
- Γυναικοκτονία στον Βόλο: Συνελήφθη ο δολοφόνος της 36χρονης
- Συνεχίζεται η προέλαση τηςΡωσία στο Ντονμπάς – Υπό έλεγχο το 20% των εδαφών της Ουκρανίας
- Παξοί: Στον εισαγγελέα οι γονείς και ο παππούς του 4χρονου κοριτσιού που πνίγηκε
- Τουρκία: Το χρυσό εμπόριο με «βίζες εξπρές» για το Σένγκεν
- Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Κυριακή – Οι περιοχές
- Θεσσαλονίκη: Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Χορτιάτη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις