Το Brent διαμορφώθηκε στα 101,71 δολάρια το βαρέλι στις 02:13 GMT, καταγράφοντας πτώση 2,16 δολαρίων ή 2,08%, μετά την υποχώρηση κατά 0,91% την Παρασκευή
Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων άνω των επτά ημερών, καθώς οι επενδυτές εναποθέτουν τις ελπίδες τους στη διπλωματία για την ανάσχεση του πολέμου με το Ιράν στο περιθώριο της συνόδου του ΟΗΕ αυτή την εβδομάδα, ενώ παράλληλα παρακολουθούν τη μερική ανάκαμψη των αποστολών φορτίων από τη Σαουδική Αραβία παρά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούθι της Υεμένης.
Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού τύπου Brent και του αμερικανικού West Texas Intermediate άγγιξαν νωρίτερα τη Δευτέρα το χαμηλότερο σημείο τους από τις 10 Σεπτεμβρίου.
Το Brent διαμορφώθηκε στα 101,71 δολάρια το βαρέλι στις 02:13 GMT, καταγράφοντας πτώση 2,16 δολαρίων ή 2,08%, μετά την υποχώρηση κατά 0,91% την Παρασκευή.
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate υποχώρησε κατά 2,15 δολάρια ή 2,14%, στα 98,15 δολάρια το βαρέλι, σε συνέχεια της πτώσης κατά 1,58% κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Το Ιράν και οι ΗΠΑ αντήλλαξαν νέες απειλές την Κυριακή εν μέσω του αδιεξόδου, αν και ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ανοιχτός σε μια συνάντηση με τον Ιρανό Πρόεδρο Μασούντ Πεζεσκιάν, ο οποίος αναμένεται να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.
Το Ιράν διαβίβασε στους μεσολαβητές τους όρους του για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο τον τερματισμό του πολέμου με τις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Al Jazeera επικαλούμενο δηλώσεις του επικεφαλής ασφαλείας του Ιράν, Μοχσέν Ρεζαΐ, σε συνέντευξή του το Σάββατο.
Παρόλα αυτά, οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παρέμειναν υψηλές, καθώς οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούθι της Υεμένης δήλωσαν ότι επιτέθηκαν το Σάββατο με πυραύλους και drones σε ευαίσθητες εγκαταστάσεις στη σαουδαραβική πρωτεύουσα, το Ριάντ, καθώς και σε εγκατάσταση της Aramco στη γειτονική πόλη Γιανμπού της Ερυθράς Θάλασσας, η οποία αποτελεί βασικό κόμβο εξαγωγής πετρελαίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Γνωστοποίηση σημαντικών αλλαγών στα δικαιώματα ψήφου σύμφωνα με το ν. 3556/2007, όπως ισχύει
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - Ολοκλήρωση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την Τράπεζα Πειραιώς κατά 100% θυγατρικών εταιρειών
- Ευρωαγορές: Βουτιά στους δείκτες, κύμα ρευστοποιήσεων στις μετοχές
- Telegraph: Το Ιράν ζητά S-400 από τον Πούτιν – Η μυστική επιστολή και το σχέδιο στρατιωτικής θωράκισης της Τεχεράνης
- ΣΕΤΕ: «Όχι» στη νέα αύξηση του τέλους παρεπιδημούντων στο 1% – Αδικαιολόγητη η πρόσθετη επιβάρυνση
- Αιφνιδιαστική ακύρωση από Τραμπ: Στον «πάγο» η επιτροπή των ισχυρών της τεχνολογίας
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
- Τουρκική πρόκληση με αντι-NAVTEX για το «Abeille Marengo»: Η Άγκυρα απαιτεί άδεια για το καλώδιο Κρήτης – Κύπρου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








