Η συνολική ασφαλισμένη αξία των πολυασφαλιστηρίων συμβολαίων για τα σκάφη αναψυχής έφτασε τα 2,31 δισ. ευρώ το 2021, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος.
_x000D_
Αναλυτικά, όπως αναφέρεται στην έρευνα, κατά τη διάρκεια του 2021 εκδόθηκαν 11.615 συμβόλαια ενώ καταγράφηκαν ακόμη 20.766 αυτόνομα συμβόλαια κάλυψης αστικής ευθύνης, μέρος των οποίων παραμένει σε ισχύ και το 2022 και η συνολική ασφαλισμένη αξία των πολυασφαλιστηρίων συμβολαίων έφτασε τα 2,31 δισ. ευρώ.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (63,8% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (22,6% αντίστοιχα).
_x000D_
Για τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχαν εκδοθεί το 2021 δηλώθηκαν 433 ζημιές εντός του 2021. Πληρώθηκαν αποζημιώσεις ύψους 0,9 εκατ. ευρώ εντός του ίδιου έτους, ενώ σχηματίστηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2021 απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων 3,2 εκατ. ευρώ.
_x000D_

_x000D_
Κυρίαρχη μορφή διαμεσολάβησης στις ασφαλίσεις σκαφών αναψυχής ήταν η μη αποκλειστική συνεργασία με πράκτορες (63,8% του συνόλου της παραγωγής ασφαλίστρων του κλάδου), ακολουθούμενη από την συνεργασία με τους μεσίτες ασφαλίσεων (22,6% αντίστοιχα).
_x000D_
Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλωθείσες ζημίες και το απόθεμα εκκρεμών αποζημιώσεων αφορούν στην αρχική εκτίμηση του πρώτου έτους (έτους έκδοσης ασφαλιστηρίου συμβολαίου 2021). Τόσο το πλήθος των ζημιών όσο και το τελικό ποσό της αποζημίωσης των συμβολαίων αυτών θα διαφέρει όταν προστεθεί η μεταγενέστερη πληροφόρηση για τα συμβόλαια του συγκεκριμένου έτους που δεν είναι διαθέσιμη σε αυτή τη χρονική στιγμή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μακελειό στα Βορίζια: Τρέχουν δύο παράλληλες έρευνες – Σε φυλακές εκτός Κρήτης οι δύο τραυματίες
- Μητσοτάκης: «Ο αυθεντικός Μαραθώνιος είναι μοναδικός και κάθε χρόνο θα γίνεται καλύτερος»
- 42ος Μαραθώνιος: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
- Τραμπ με Όρμπαν: Οι ΗΠΑ εξαιρούν την Ουγγαρία από τις κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο
- Μητσοτάκης: Χρόνια πολλά στην Πολεμική Αεροπορία – Δένδιας: Χρόνια πολλά στους πιλότους μας
- ΗΠΑ: Βγάζουν από τη λίστα των «τρομοκρατών» τον Σύρο πρόεδρο Άχμεντ αλ Σάρα
- ΟΟΣΑ: Στα 7,6 δισ. ευρώ η εισροή ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα το 2024 – Στα 3,1 δισ. ευρώ το α΄εξάμηνο 2025
- Πειραιάς: Η σταδιακή εξομάλυνση στη Διώρυγα του Σουέζ, τον καθιστά ξανά σε διαμετακομιστικό κόμβο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








