Η Πρωτοβάθμια Επιτροπή Ελέγχου Επικοινωνίας έκρινε ότι η καμπάνια της ΙΟΝ προβάλλει βία, βανδαλισμούς και επικίνδυνες συμπεριφορές ως ελκυστικό πρότυπο για τους νέους, ζητώντας άμεση τροποποίησή της
Η διαφημιστική καμπάνια του προϊόντος «ΙΟΝ BREAK» της εταιρείας ION, του επιχειρηματία Σπύρου Θεοδωρόπουλου και προέδρου το ΣΕΒ, βρέθηκε στο στόχαστρο της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Ελέγχου Επικοινωνίας, έπειτα από καταγγελία καταναλώτριας, με την Επιτροπή να αποφασίζει κατά πλειοψηφία ότι παραβιάζει βασικά άρθρα του Ελληνικού Κώδικα Διαφήμισης – Επικοινωνίας. Σύμφωνα με την απόφαση Σ/1769, η οποία εκδόθηκε στις 3 Φεβρουαρίου 2026, η επικοινωνία της καμπάνιας οφείλει να τροποποιηθεί εντός τριών ημερών.
Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της απόφασης, η διαφήμιση υιοθετεί ένα έντονα ρεαλιστικό και δυναμικό αφηγηματικό ύφος, παρουσιάζοντας ομάδες νεαρών με καλυμμένα χαρακτηριστικά να εισβάλλουν τόσο στο εργοστάσιο της ΙΟΝ όσο και σε κατάστημα λιανικής. Οι σκηνές περιλαμβάνουν βανδαλισμούς, εκφοβισμό εργαζομένων, βιαιοπραγίες, αλλά και επικίνδυνες συμπεριφορές που σχετίζονται με την οδική ασφάλεια, με τελικό «έπαθλο» την κλοπή του προϊόντος.
Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί, σύμφωνα με την Επιτροπή, το γεγονός ότι οι αντικοινωνικές αυτές πράξεις δεν πλαισιώνονται από στοιχεία προφανούς υπερβολής ή χιούμορ, που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποσυμπιεστικά. Αντιθέτως, παρουσιάζονται ως επιτυχημένες, ομαδικές και επιβραβευόμενες ενέργειες, κάτι που τις καθιστά ελκυστικές, ειδικά για το νεανικό κοινό, το οποίο είναι περισσότερο ευάλωτο σε τέτοιου είδους πρότυπα.
Με βάση τα παραπάνω, η Επιτροπή έκρινε ότι η καμπάνια προσκρούει στα άρθρα 2.3, 17 και 18.1 του Κώδικα, τα οποία αφορούν τον σεβασμό της κοινωνικής ευθύνης, την αποφυγή αντικοινωνικών προτύπων και την προστασία ανηλίκων. Παράλληλα, υπενθυμίζεται ότι τυχόν προσφυγή στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή δεν αναστέλλει την ισχύ της απόφασης, ενώ σε περίπτωση μη συμμόρφωσης προβλέπονται περαιτέρω κυρώσεις στο πλαίσιο της αυτορρύθμισης
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΗΠΑ: Σε φάση εκκίνησης το πρόγραμμα αντασφάλισης πλοίων στον Περσικό Κόλπο, ύψους 40 δισ. δολαρίων
- Διασώθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις o ένας πιλότος του μαχητικού που κατέρριψε το Ιράν
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Για παράνομες επιδοτήσεις 224.000 ευρώ φέρεται να ελέγχεται ο Κώστας Καραμανλής
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - Ανακοίνωση Ημερομηνίας Δημοσίευσης Οικονομικών Καταστάσεων Έτους 2025
- Οι αστροναύτες του Artemis II πλησιάζουν 160.000 μίλια από τη Γη στο ταξίδι τους προς τη Σελήνη (video)
- Στενά του Ορμούζ: Πρώτη διέλευση δεξαμενόπλοιου μεταφοράς LNG
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η μάχη για τα Στενά του Ορμούζ – Το Μπαχρέιν ζητά στρατιωτική παρέμβαση
- Η απόφαση – καταπέλτης για τις ευθύνες του δημοσίου στα Τέμπη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








