Στα 3,390 δισ. ευρώ ανήλθαν, στο τέλος Φεβρουαρίου, οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου και αυξήθηκαν κατά 237 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τα 3,153 δισ. ευρώ στο τέλος του Ιανουαρίου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της Γενικής Κυβέρνησης ανήλθαν σε 2,614 δισ. ευρώ από 2,461 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων αυξήθηκαν από 692 εκατ. ευρώ σε 776 εκατ. ευρώ.
Οι περισσότερες ληξιπρόθεσμες οφειλές προέρχονται από τα ασφαλιστικά ταμεία (1,452 δισ. ευρώ τον Φεβρουάριο από 1,432 δισ. ευρώ τον Ιανουάριο) και ακολουθούν τα νοσοκομεία (439 εκατ. ευρώ από 349 εκατ. ευρώ), τα λοιπά νομικά πρόσωπα (350 εκατ. ευρώ από 340 εκατ. ευρώ) και η τοπική αυτοδιοίκηση (270 εκατ. ευρώ από 242 εκατ. ευρώ).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Euroleague: Ανέβαλε τον αγώνα Χάποελ Τελ Αβίβ – Παρί στο Ισραήλ
- «Νεκρός ο Αγιατολάχ Χαμενεΐ», αναφέρει ο Τραμπ σε ανάρτηση στο Truth Social
- Πυκνώνουν οι ενδείξεις για το θάνατο του Χαμενεΐ
- Fiba: Αναβολή αγώνων στην Ασία για τα προκριματικά του Κυπέλλου 2027 μετά τις επιθέσεις στο Ιράν από ΗΠΑ και Ισραήλ
- Αμπάς Αραγτσί: «Ακατανόητη η στάση των ΗΠΑ ενώ βρισκόμασταν σε διαπραγματεύσεις»
- Προειδοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. για παραπλανητικά SMS από απατεώνες
- Ερντογάν: «Ανησυχούμε για τις επιθέσεις κατά του Ιράν που ξεκίνησαν με προκλήσεις του Νετανιάχου»
- Τραμπ: Μπορεί να υπάρξουν θύματα μεταξύ των Αμερικανών κατά τις «μείζονες επιχειρήσεις μάχης» στο Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








