Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις φορέων του Δημοσίου μειώθηκαν τον Απρίλιο σε 5,506 δισ. ευρώ, από 5,58 δισ. ευρώ τον Μάρτιο. Αντίθετα, αύξηση στα 1,182 δισ. ευρώ, από 1.099 δισ. ευρώ τον Μάρτιο, εμφάνισαν οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων, με αποτέλεσμα συνολικά τα φέσια του Δημοσίου να ανέρχονται σε 6,688 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, έναντι 6,679 τον Μάρτιο. Σταθερά πρωταθλητές στα χρέη τα Ταμεία και τα νοσοκομεία.
Σε κάθε περίπτωση η τάση σταθεροποίησης που παρατηρείται σε ό,τι αφορά τα χρέη του Δημοσίου προς την αγορά είναι ενθαρρυντικό στοιχείο, ενισχύοντας την προσδοκία ότι με την εκταμίευση της δόσης θα υπάρξει αισθητή μείωσή τους, δίνοντας ανάσα στην αγορά που πάσχει από έλλειψη ρευστότητας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα μηναία στοιχεία γενικής κυβέρνησης που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών για τον Απρίλιο, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις της γενικής κυβέρνησης διαμορφώθηκαν στα 5,506 δισ. ευρώ.
Εξ αυτών τα 2,875 δισ. ευρώ (έναντι 2,876 δισ. ευρώ τον Μάρτιο) είναι χρέη των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και 1,121 δισ. ευρώ (έναντι 1,146 δισ. ευρώ τον Μάρτιο) είναι χρέη των Νοσοκομείων.
Στα 326 εκατ. ευρώ, έναντι 358 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, τα χρέη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ 519 εκατ. ευρώ (έναντι 545 δισ. ευρώ τον Μάρτιο) χρωστούσαν τα Λοιπά Νομικά Πρόσωπα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μέχρι την κατανάλωση στα McDonald’s επηρέασε η πολιτική Τραμπ
- Επίθεση χάκερ και στα Harrods – Τρίτη βρετανική αλυσίδα που δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
- Καρυστιανού κατά Κασσελάκη για δηλώσεις του για τα αίτια της πυρόσφαιρας
- Καιρός: Σε άνοδο η θερμοκρασία
- Αποχωρούν ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου και ο αναπληρωτής του
- Κικίλιας: Καμία αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων της ακτοπλοΐας
- Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο μιλάει ο Ερντογάν
- Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για τον διεθνή διαγωνισμό έρευνας υδρογονανθράκων νοτίως της Πελοποννήσου και της Κρήτης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις