Την εκτίμηση ότι από την επόμενη εβδομάδα έως μεγάλη εβδομάδα οι καταναλωτές θα μπορούν να ψωνίζουν από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους, διατύπωσε μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης.
Ο ίδιος σημείωσε πως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο στην επαναλειτουργία των δομών αποδεικνύεται το self test το οποίο, όπως επισήμανε, θα εφαρμοστεί άμεσα στο λιανεμπόριο και τους εργαζομένους σε αυτό, κατά τα πρότυπα των σχολείων, δηλαδή δύο φορές την εβδομάδα, οπότε και αυτό θα δηλώνεται σε ειδική πλατφόρμα με τη χρήση του ΑΜΚΑ του καθενός.
Ο κ. Σταμπουλίδης έχει δώσει διευκρινίσεις στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” για το ποια πολυκαταστήματα προς το παρόν επιτρέπεται να είναι ανοιχτά και ποια όχι. Ειδικότερα είπε ότι απαγορεύεται η λειτουργία των mall, των εκπτωτικών χωριών και των καταστημάτων shop in shop. Aν όμως ένα πολυκατάστημα λειτουργεί υπό ένα ενιαίο νομικό πρόσωπο, όπως για παράδειγμα το Αttica, μπορεί να λειτουργήσει.
Σε ό,τι αφορά τα εμπορικά κέντρα σημείωσε πως “επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες” επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χαρακτήρισε τον Απρίλιο σημαντικό μήνα και μίλησε για τη βοήθεια που θα υπάρξει από τους εμβολιασμούς, τα self – tests και τον καλό καιρό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Cambridge: Βάζει στο λεξικό τις viral λέξεις στα social media
- HSBC: Τερματίζει τις υπηρεσίες σε 1.000 πάμπλουτους πελάτες της από τη Μ. Ανατολή
- Άλσος Χωροφυλακής: Κλείνει μέχρι νεοτέρας, λόγω ερευνών για παράνομες ταφές ζώων
- Lacoste: Λανσάρει προς τιμήν του Τζόκοβιτς συλλογή ρούχων με logo την κατσίκα και όχι τον κροκόδειλο
- Εμινέ Ερντογάν προς Μελάνια Τραμπ: Δείξε την ίδια ευαισθησία για τα παιδιά της Γάζας, όπως για της Ουκρανίας
- Ισραήλ: Ακόμη να δέσει το πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα
- Θεσπρωτία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ράγιο
- ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Ένα ακόμη φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις