Επενδύσεις

Σταϊκούρας: Ανέβασε το κόστος αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου στα 150 εκατ. ευρώ

Άγνωστο το πότε θα είναι έτοιμο - Καταστράφηκαν και τα συστήματα σήμανσης και τηλεδιοίκησης που θα ετίθεντο σε λειτουργία τέλος Σεπτεμβρίου

Στα 150 εκατ. ευρώ ανέβασε το κόστος των έργων για την αποκατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου στην περιοχή της Θεσσαλίας ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας. Τις προηγούμενες ημέρες ο ίδιος είχε αναφερθεί σε ποσό άνω των 100 εκατ. ευρώ.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN. Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι οι ζημιές είναι μεγάλες και δεν θα μπορούν να τεθούν σε λειτουργία ούτε τα νέα συστήματα τηλεδιοίκησης και τηλε-σήμανσης που είχαν προγραμματιστεί για το τέλος του τρέχοντος μηνός.

Αντεξαν οι γέφυρες που ανακατασκευάστηκαν μετά τον Ιανό 

Ο υπουργός σχετικά με τα αντιπλημμυρικά έργα ανέφερε και έδειξε φωτογραφίες ότι τα έργα σε πέντε γέφυρες, που έγιναν για την αποκατάσταση των ζημιών του Ιανού, άντεξαν. Ωστόσο, όπως είπε δεν άντεξαν άλλες γέφυρες, οι οποίες έχουν κατασκευαστεί παλαιότερα.

«Θα επαναξιολογηθούν όλα τα έργα, σε λογική θωράκισης από ακραία φαινόμενα για διάρκεια 1.000 ετών», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Τα ακραία φαινόμενα θα γίνονται όλο και πιο συχνά», υπογράμμισε, για να προσθέσει ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι προδιαγραφές των υποδομών.
«Χρειάζεται καλύτερος έλεγχος και κατανομή ευθυνών ώστε να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας», παραδέχτηκε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
Ένα μέρος των αντιπλημμυρικών έργων, δε, θα περάσουν υπό την ευθύνη της κεντρικής διοίκησης.

Σχετικά με την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό, είχε πει ότι θα ξεκινήσει από το Σάββατο, αλλά έστω και σε μια λωρίδα ξεκίνησε από την Παρασκευή το απόγευμα.

«Μέσα στο Σαββατοκύριακο η κατάσταση θα είναι ακόμα καλύτερη στην εθνική οδό», σημείωσε ο υπουργός, σχολιάζοντας το άνοιγμα της εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Επενδύσεις

close menu