Προβλέπεται ενίσχυση των βάθρων και της θεμελίωσης της γέφυρας, την ανύψωση και συντήρηση του φορέα, καθώς και την αντικατάσταση των υφιστάμενων εφεδράνων
Στον αέρα βγαίνει το αμέσως επόμενο διάστημα από τη ΣΤΑ.ΣΥ ο διαγωνισμός για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γέφυρας Πουλόπουλου της Γραμμής 1 του Μετρό Κηφισιά – Πειραιά. Πρόκειται για ένα έργο τεχνικά σύνθετο και απαιτητικό που θα εκτελείται χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία στη Γραμμή 1 του Μετρό.
Η γέφυρα Πουλόπουλου, μήκους 105 μέτρων βρίσκεται στα Πετράλωνα και κατασκευάστηκε με αναμόρφωση της προϋπάρχουσας γέφυρας το 1975. Στο πλαίσιο των τακτικών επιθεωρήσεων και ελέγχων που διενεργεί η ΣΤΑ.ΣΥ, κρίθηκε σκόπιμη η αναβάθμισης της υποδομής της γέφυρας, που θα της προσδώσει 50 επιπλέον χρόνια ζωής.
Είχε προηγηθεί η εκπόνηση μελέτης επιθεώρησης και καταγραφής των τεχνικών αναγκών από εξειδικευμένο συνεργείο, καθώς και η σύνταξη μελέτης ειδικότερα για την ανύψωση του φορέα και την αντικατάσταση των εφεδράνων.
Πιο αναλυτικά, το έργο προβλέπει την ενίσχυση των βάθρων και της θεμελίωσης της γέφυρας, την ανύψωση και συντήρηση του φορέα, καθώς και την αντικατάσταση των υφιστάμενων εφεδράνων παλαιάς τεχνολογίας με σύγχρονα. Το έργο είναι τεχνικά απαιτητικό και σύνθετο και θα εκτελεστεί χωρίς να διακοπεί η λειτουργία της Γραμμής 1 του Μετρό. Η διάρκεια της σύμβασης προσδιορίζεται στους 12 μήνες.
Με απόφασή του, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ενέκρινε τη χρηματοδότηση του Έργου από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ), προϋπολογισμού 3.215.000,00€ πλέον Φ.Π.Α. Το Δ.Σ. της ΣΤΑ.ΣΥ αποφάσισε τη διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού, που θα προκηρυχθεί τις επόμενες ημέρες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Τέλης Μυστακίδης χρηματοδότης του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ
- Τουρκία: Ανέβασε χάρτη στην UNESCO που χωρίζει στα δύο το Αιγαίο
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Μαραθώνα
- Τραμπ από G7: «Το Ιράν θέλει αποκλιμάκωση»
- Νέα Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον ΑΘΕ και στις σήραγγες Αγ. Κωνσταντίνου – Καμένων Βούρλων
- Κύπρος: Έλαβε αιτήματα για απομάκρυνση πολιτών της ΕΕ από τη Μ. Ανατολή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη όλοι οι δείκτες παρά την ανάφλεξη στη Μ. Ανατολή
- Σαράντης: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω ακύρωσης 3,15 εκατ. ιδίων μετοχών
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις