Προσπάθεια να ανταγωνιστεί την αγορά της Κίνας
Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis που κατασκευάζει τα οχήματα Jeep και Dodge ανακοίνωσε επένδυση 1,6 δισ. δολαρίων στην κινεζική νεοφυή εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Leapmotor σε μία προσπάθεια να ανταγωνιστεί την αγορά της Κίνας.
Οι εταιρείες θα σχηματίσουν την Leapmotor International, με στόχο να ενισχύσουν τις πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων της κινεζικής μάρκας στο εξωτερικό. Η Stellantis θα αποκτήσει πλειοψηφικό ποσοστό 51% στην κοινοπραξία.
Η Stellantis, στην οποία ανήκουν και οι μάρκες Chrysler και η Maserati, δήλωσε ότι η επένδυση θα της δώσει περίπου 20% του μετοχικού κεφαλαίου και δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Leapmotor.
Στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά ηλεκτρικών οχημάτων στον κόσμο, κυριαρχεί η εγχώρια εταιρεία BYD, καθώς και η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla. Ο έντονος ανταγωνισμός αυξάνεται από εγχώριες νεοφυείς επιχειρήσεις όπως οι Nio, Xpeng και Li Auto, ενώ εταιρείες τεχνολογίας όπως η Xiaomi και η Huawei εισέρχονται επίσης στον ανταγωνισμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πάνω από 7 δισ. δολάρια από την Αυστραλία για την ενίσχυση των αποθεμάτων καυσίμων
- Το δολάριο υποχωρεί καθώς αυξάνονται οι ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν
- Αστυπάλαια: Από το «πράσινο νησί-βιτρίνα» στην έκτακτη ανάγκη για το νερό
- Ρεκόρ στις αγορές της Ασίας χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη και τις ελπίδες για ειρήνη στο Ιράν
- Toyota: Στροφή με φόρα στα ηλεκτρικά για να προλάβει την κινεζική απειλή
- Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στη Νέα Ιωνία ρυθμίσεις στη σήραγγα της Εθνικής Αντιστάσεως
- Στην Κίνα ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, συναντήθηκε με τον Wang Yi στο Πεκίνο
- Ναυάγιο φορτηγού πλοίου στην Ανδρο με αίσιο τέλος για το εννεαμελές πλήρωμα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








