Ο όμιλος προβλέπει επίσης καθαρά έσοδα 74,3 δισ. ευρώ μειωμένα κατά 12,6% σε ετήσια βάση
Καθαρές ζημίες ύψους 2,3 δισ. ευρώ (2,68 δισεκατομμύρια δολάρια) αναμένει η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis για το πρώτο εξάμηνο του 2025, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα, καθώς προβλέπει πλήγμα 0,3 δισ. ευρώ από τους δασμούς των ΗΠΑ.
Ο όμιλος προβλέπει επίσης καθαρά έσοδα 74,3 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 12,6% σε ετήσια βάση, καθώς οι συνολικές αποστολές του δεύτερου τριμήνου μειώθηκαν κατά 6% σε σύγκριση με πέρυσι, σε περίπου 1,4 εκατομμύρια οχήματα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Σημειώνεται πως πριν λίγες ημέρες η Stellantis αποφάσισε να διακόψει το πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνολογίας κυψελών καυσίμου υδρογόνου καθώς η αγορά υδρογόνου δεν παρουσιάζει προοπτικές ανάπτυξης μεσοπρόθεσμα.
Σύμφωνα με το Reuters, λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας υποδομών ανεφοδιασμού με υδρογόνο, των υψηλών κεφαλαιακών απαιτήσεων και της ανάγκης για ισχυρότερα κίνητρα αγοράς από τους καταναλωτές, η εταιρεία δεν προβλέπει την υιοθέτηση ελαφρών επαγγελματικών οχημάτων που κινούνται με υδρογόνο πριν από το τέλος της δεκαετίας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Σουδάν: Πάνω από το 75% των παιδιών δεν πάει σχολείο
- Tesla: Εγκαταλείπει την υπόσχεση για αυτόνομη οδήγηση
- Κίνηση στους δρόμους: Αυξημένη κυκλοφορία στον Κηφισό
- ΟΛΜΕ: Στάσεις εργασίας από σήμερα 11 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου
- Νέα εταιρεία ακινήτων από την οικογένεια Μπιθαρά της B&F ενδυμάτων
- Πάτρα: Στο “μικροσκόπιο” της Εισαγγελίας η Ιατροδικαστική Υπηρεσία
- Kafea Terra: Μετά τον καφέ, επενδύει σε μπίρα από γερμανικό πανεπιστήμιο
- ΗΠΑ: Φόβοι για έξαρση της βίας μετά τη δολοφονία Κερκ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις