Η Μέση Ανατολή βυθίζεται στο χάος μετά τα μαζικά αντίποινα του Ισραήλ για τις πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν
Νέο κύμα αεροπορικών επιδρομών στην Τεχεράνη ανακοίνωσαν ότι πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Παρασκευής οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF), μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στο βόρειο Ισραήλ.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις τους, οι επιδρομές στοχεύουν «υποδομές του ιρανικού τρομοκρατικού καθεστώτος σε όλη την Τεχεράνη», υπογραμμίζοντας την ένταση της αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πλευρών.
Εκρήξεις ακούστηκαν kai στην Ιερουσαλήμ, μετά την ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ για νέες ομοβροντίες πυραύλων που εκτοξεύτηκαν από το Ιράν και την ενεργοποίηση σειρήνων συναγερμού στην πόλη.
Συναγερμός σήμανε τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ καθώς οι αντιαεροπορικές άμυνές τους ενεργοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν επιθέσεις με πυραύλους. Την ίδια ώρα το Ιράν συνεχίζει τα πλήγματα σε ενεργειακούς στόχους με το διυλιστήριο Μίνα αλ-Αχμάντι, στο Κουβέιτ να δέχεται χτυπήματα από drones.
Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπαχρέιν ανέφερε ότι ενεργοποιήθηκαν οι σειρήνες της αεράμυνας και το υπουργείο Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας έκανε λόγο περί αναχαιτίσεις drones στο ανατολικό τμήμα της χώρας.
Την ίδια ώρα η Χεζμπολάχ αναφέρει ότι επιτέθηκε στην ισραηλινή πόλη Μαργκαλιότ στο βόρειο Ισραήλ με ομοβροντία πυραύλων τις τελευταίες ώρες. Επίσης ανέφερε ότι επιτέθηκε σε μια ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών στην πόλη Μαρούν αλ-Ρας, στην επαρχία Ναμπατιέχ.
Το Ιράν εκτόξευσε πολλαπλούς πυραύλους προς το Ισραήλ μετά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος ανέφερε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία έχει «καταστραφεί» από τον πόλεμο.
Παράλληλα οι αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ανακοίνωσαν την εξάρθρωση «τρομοκρατικού δικτύου», το οποίο –όπως υποστηρίζουν– χρηματοδοτούνταν και καθοδηγούνταν από το Ιράν και τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το εν λόγω δίκτυο φέρεται να εμπλεκόταν σε ξέπλυμα χρήματος, χρηματοδότηση τρομοκρατίας και δραστηριότητες που απειλούσαν την εθνική ασφάλεια της χώρας.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει άμεση αντίδραση ή σχόλιο από πλευράς Ιράν ή Χεζμπολάχ σχετικά με τις κατηγορίες.
Απειλές Χούθι: Θα πλήξουμε αμερικανικούς στόχους στην Ερυθρά αν οι ΗΠΑ επιτεθούν στο Ιράν
Απειλητική προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέε, τονίζοντας ότι οποιαδήποτε αμερικανική εμπλοκή σε στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν θα προκαλέσει άμεση αντίδραση της Υεμένης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Υεμενικές Δυνάμεις είναι έτοιμες να πλήξουν αμερικανικούς στόχους στην Ερυθρά Θάλασσα, εάν η Ουάσιγκτον συμμετάσχει σε επιθετικές ενέργειες εναντίον της Τεχεράνης.
Στο μήνυμά του, ο Σαρέε χαρακτήρισε την τρέχουσα περιφερειακή σύγκρουση «μάχη ολόκληρης της Ούμα», υπογραμμίζοντας ότι η Υεμένη «με τον μεγάλο λαό της, την ηγεσία της πίστης και τον μουτζαχίντ στρατό της» θα σταθεί στο πλευρό κάθε αραβικής ή ισλαμικής χώρας που αντιμετωπίζει αυτό που ο ίδιος περιέγραψε ως «σιωνιστική επιθετικότητα».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ομάν: Ανοίγει δυο προσωρινές θαλάσσιες οδούς στο Ορμούζ, χωρίς διόδια
- ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ΠΡΟΦΙΛ Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις προκάλεσαν αναστολή λειτουργίας των εγκαταστάσεων της Naftogaz
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα και βαριές απώλειες 18,6% για Rheinmetall
- Άρειος Πάγος: Ορίστηκαν νέοι εντεταλμένοι ευρωεισαγγελείς έπειτα από αίτημα Φλωρίδη
- Αποστάσεις Μαρινάκη από Αβραμόπουλο: «Φαίνονται πειστικές οι απαντήσεις του…»
- ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε. - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΣΩΜΑ, ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑ 24.06.2026
- IDEAL HOLDINGS A.E. - Ανακοίνωση αγοράς ιδίων μετοχών
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








