Τελικά άντεξαν οι αγοραστικές δυνάμεις σήμερα στο χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο επανήλθε σε επαφή με τις 660 μονάδες, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε από μερίδα, δεικτοβαρών μάλιστα, τίτλων, που απείλησαν κατά διαστήματα ακόμη και το πρόσημο.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,02% στις 658,42 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 650,43 μονάδων (-0,21%) και 662,09 μονάδες (+1,58%). Ο τζίρος ανήλθε στα 68,9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 37,2 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 598 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με άνοδο 1,03%, στις 1.565,74 μονάδες, ενώ στο +0,96% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 952,60 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 3,31% στις 314,02 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Aegean συνέχισε την εντυπωσιακή της πορεία, καταγράφοντας άλμα 9,16% σήμερα, με τη Motor Oil να κλείνει στο +7,61%, την Εθνική στο +6,09%, τη Βιοχάλκο στο +5,53%, τα Ελληνικά Πετρέλαια στο +4,37% και την Alpha Bank στο +3,76%. Άνω του 2% ήταν η άνοδος σε ΕΥΔΑΠ, Φουρλή, Coca Cola, Eurobank και ΓΕΚ Τέρνα και ανω του 1% σε ΔΕΗ, Titan και ΟΠΑΠ. Μικρά κέρδη για ΑΔΜΗΕ και Jumbo.
Στον αντίποδα, το -4,26% του ΟΤΕ άσκησε πιέσεις στον γενικό δείκτη, όπως και το -2,07% της ΕΧΑΕ. Άνω του 1% ήταν η πτώση σε Μυτιληναίο, Πειραιώς, Τέρνα Ενεργειακή και Σαράντης, ενώ ήπια πτωτικά έκλεισαν οι Ελλάκτωρ και Λάμδα. Ο ΟΛΠ έκλεισε χωρίς μεταβολή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Χωριάτικο»: Προφυλακίστηκε ο Άγγελος Γιαννακόπουλος
- ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦ., ΑΝΤΙΠΡΟΣ/ΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ - ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Οι ισχυρές εταιρικές επιδόσεις έφεραν κέρδη – Στο επίκεντρο η ΕΚΤ
- Γκράβα: Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία – Κλειστή η παροχή φυσικού αερίου
- KAFEA TERRA: Αύξηση τζίρου 17,7% στα 139,4 εκατ. ευρώ το 2025, αλλά μείωση κερδών 16,6%
- Δικηγορικοί Σύλλογοι κατά κυβέρνησης για τα «κόκκινα» δάνεια: «Προκλητική ρύθμιση υπέρ τραπεζών και funds»
- Ισπανία: Στους 74 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – Ζοφερές έρευνες στα συντρίμμια για τον εντοπισμό θυμάτων
- CPI: Επιστροφή στην κερδοφορία με EBITDA 869.000 ευρώ και αύξηση εσόδων 3%
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








