Στο 185% του ΑΕΠ αυξήθηκε το δημόσιο χρέος της χώρας το 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, τα οποία παρουσίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.
Ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους το οποίο, όπως είπε, «είναι μη βιώσιμο και πρέπει να το απαλύνουμε». Αναφέρθηκε, μάλιστα, μελέτη του Ινστιτούτου Levy, σύμφωνα με το οποίο το χρέος θα φθάσει το 205% του ΑΕΠ το 2015, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν την υιοθετεί αλλά ότι την παρακολουθεί για να διευκρινίσει αν τα συμπεράσματά της είναι ψευδή ή αληθή.
Σε ενημέρωση που έκανε σε δημοσιογράφους, ο κ. Μάρδας αναφέρθηκε στα 20 μισθολόγια που υπάρχουν στον δημόσιο τομέα τα οποία, όπως είπε, δημιουργούν στρεβλώσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Προανήγγειλε, πάντως, ότι θα χορηγείται πριμ παραγωγικότητας στους εφοριακούς, ανάλογα με κριτήρια που θα αποφασισθούν και θα έχουν σχέση με τον αριθμό των υποθέσεων που θα ελέγχουν ή το ύψος των εσόδων που θα βεβαιώνουν.
Παράλληλα, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι από την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, η οποία αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης, μπορούν να εισπραχτούν 1,5 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση και άλλα 800 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο τσιγάρων.
Ο κ. Μάρδας ανέφερε ακόμη ότι προχωρά στην κοστολόγηση των μέτρων που έχουν εξαγγείλει οι υπουργοί.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Temu: Τέλος στην πώληση προϊόντων από την Κίνα απευθείας σε πελάτες στις ΗΠΑ
- Ρουμανία: Eπανάληψη των προεδρικών εκλογών σήμερα 04/05
- Μητσοτάκης: Ξεκίνησε η αντιπυρική περίοδος, τα δύσκολα είναι μπροστά μας
- Υπουργείο Τουρισμού: Αναλυτικές διευκρινίσεις για τον νόμο 5170/2025 και τα τροχόσπιτα
- Θεσσαλονίκη: Στο επίκεντρο των ερευνών η 39χρονη μετά την έκρηξη – Τι αναζητούν οι Αρχές
- Ρουμανία: Αλλάζει χέρια η θυγατρική της Καραμολέγκος – Πέρασε στην Grupo Bimbo
- Επιπλέον 2.000 προσωπικοί γιατροί στο σύστημα τους τελευταίους 3 μήνες
- Βοτανικός: Το 2027 ολοκληρώνεται λόγω περιβαλλοντικής διαδικασίας το γήπεδο του ΠΑΟ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις