Στο 59,2% αυξήθηκε η συμμετοχή των ξένων επενδυτών στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς κατά τον μήνα Μάιο, έναντι 58,6% τον αμέσως προηγούμενο μήνα Απρίλιο, όπως προκύπτει από τη μηνιαία έκδοση Αξίαnumbers του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Ωστόσο, συνυπολογίζοντας τη συμμετοχή του ΤΧΣ στη συνολική κεφαλαιοποίηση της ελληνικής αγοράς η συμμετοχή των ξένων επενδυτών ανέρχεται στο 48% παρουσιάζοντας σταθεροποιητικές τάσεις συγκριτικά με το ποσοστό που είχε διαμορφωθεί στο τέλος Απριλίου.
Η κεφαλαιοποίηση του Χ.Α. στο τέλος του μήνα υπολογίστηκε στα €42,46 δισ.
Σε σχέση με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του προηγούμενου μήνα που ήταν €41,37 δισ., σημειώθηκε αύξηση της τάξης του 2,6%, ενώ συγκρινόμενη με την αντίστοιχη κεφαλαιοποίηση του ίδιου μήνα του προηγούμενου έτους που ήταν €70,92 δισ., σημειώθηκε μείωση κατά 40,1%.
Η Αξία Συναλλαγών του Μαΐου 2015 έφτασε τα €1.684,41 εκατ. σημειώνοντας άνοδο κατά 19,9% από τη συναλλακτική δραστηριότητα του προηγούμενου μήνα που ήταν €1.404,81 εκατ.
Σε σχέση με τον Μάιο 2014 που η αξία συναλλαγών ήταν €4.890,26 εκατ., σημειώθηκε πτώση της τάξης του 65,6%.
Οι ξένοι επενδυτές τον Μάιο 2015 πραγματοποίησαν το 51,8% των συναλλαγών (σε σχέση με το 64,1% τον προηγούμενο μήνα, ενώ τον Μάιο 2014 είχαν πραγματοποιήσει το 72,5% των συναλλαγών).
Οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές τον Μάιο 2015 πραγματοποίησαν το 27,6% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 19,5% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 13,5% των συναλλαγών).
Οι Έλληνες θεσμικοί επενδυτές (ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες) τον Μάιο 2015 πραγματοποίησαν το 20,0% των συναλλαγών (τον προηγούμενο μήνα πραγματοποίησαν το 15,6% των συναλλαγών, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχαν πραγματοποιήσει το 12,7% των συναλλαγών).
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέμπτο μπαμ από Παναθηναϊκό: Στα πράσινα και ο Σιλβέν Φρανσίσκο
- Τραγωδία στα πύρινα μέτωπα: Τρεις νεκροί πυροσβέστες σε Κρήτη και Πελοπόννησο
- Πτωτικά οι ευρωπαϊκές αγορές με φόντο τη Μέση Ανατολή – Εξαίρεση το Λονδίνο
- CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. - Οικονομική κατάσταση CAPITAL CLEAN ENERGY CARRIERS CORP. (2026,Εξαμηνιαία,Ενοποιημένη)
- Φωτιά στο Ρέθυμνο με δύο πυροσβέστες νεκρούς – Εκκενώσεις χωριών, απεγκλωβισμοί δια θαλάσσης – Κι άλλος στο Γύθειο
- Εκρήξεις στο λιμάνι της Νταμιέτα στην Αίγυπτο – Πληροφορίες για επίθεση με drone
- Στο Υπουργικό η στρατηγική για τα ύδατα, η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και τα σχέδια για την πυρηνική ενέργεια
- Στο αναπτυξιακό πρόγραμμα 2026-2030 το ThessINTEC με χρηματοδότηση 30,3 εκατ. ευρώ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








