Public και MediaMarkt συμμετέχουν μαζί στον 3ο κύκλο του προγράμματος «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους καταναλωτές να αναβαθμίσουν ενεργειακά το σπίτι τους, αλλάζοντας το παλιό και ενεργοβόρο κλιματιστικό, ψυγείο ή τον καταψύκτη τους με νέο, υψηλής ενεργειακής κλάσης, για εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και χρημάτων.
Εξαργυρώνοντας το αντίστοιχο voucher σε ένα κατάστημα Public ή MediaMarkt ή στα αντίστοιχα websites (www.public.gr και www.mediamarkt.gr) οι καταναλωτές έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, εκτός από την κρατική επιδότηση έως 50% και τα ακόλουθα:
- Δωρεάν εγκατάσταση κλιματιστικών*
- Δωρεάν ανακύκλωση παλιάς συσκευής
- Άμεση παράδοση
- Έως 36 χαμηλές δόσεις χωρίς πιστωτική κάρτα με τα προγράμματα δανείων FLEX PAY και ANETA
Και ακόμη:
- Δωροεπιταγή αξίας έως 100€, για δικαιούχους 2 ή 3 vouchers για επόμενη αγορά
- Μόνο μέχρι την Τετάρτη 17/5: Δωρεάν απεγκατάσταση αξίας 125€
Ταυτόχρονα, Public και MediaMarkt συμμετέχουν και στο νέο πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα», που επιδοτεί την αντικατάσταση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα με νέο, ηλιακό, σε ποσοστό έως 60%. Οι δικαιούχοι του συγκεκριμένου voucher, μπορούν να το εξαργυρώσουν μόνο σε όλα τα φυσικά καταστήματα του δικτύου Public ή MediaMarkt, επιλέγοντας ανάμεσα στα 4 πιο καταξιωμένα brands, Nobel, Sole , Howat ή Μαλτέζος. Τα δύο brands υποστηρίζουν και υπηρεσίες εγκατάστασης από εξειδικευμένα συνεργεία στις περιοχές Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας και Ρόδου.
Σε 1 λεπτό οι επισκέπτες του public.gr μπορούν να μάθουν χρήσιμες συμβουλές για ένα “πράσινο” σπίτι και να υπολογίσουν την εξοικονόμηση ενέργειας με βάση και την κατανάλωση ρεύματος ανά συσκευή μέσω του “Save Energy Calculator” που σχεδιάστηκε σύμφωνα και με την μελέτη του ΕΜΠ «Σύγκριση Κόστος θέρμανσης από διάφορες τεχνολογίες- Χειμερινή Περίοδος 2022-2023».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Με θετικό πρόσημο οι δείκτες
- Μελέτη Deloitte: Στα 13,5 δισ. ευρώ η ελληνική αγορά ψηφιακής τεχνολογίας έως το 2030
- ΕΒΕΠ: Κινδυνεύει η εορταστική αγορά από τα αγροτικά μπλόκα – Η εκτίμηση της ζημιάς
- Κοινό μέτωπο από 7 ευρωπαϊκές χώρες απέναντι στον παράνομο διαδικτυακό τζόγο
- Τσιάρας προς αγρότες: Υπάρχουν περιθώρια για παρεμβάσεις – Ποια αιτήματα μπορούν να ικανοποιηθούν
- Ομολογία Κάλας: Δύσκολο να αξιοποιηθούν τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια για δάνειο στην Ουκρανία
- Κομισιόν: Κυρώσεις σε 14 άτομα και εταιρείες που διαχειρίζονται τον «σκιώδη» στόλο πετρελαίου της Ρωσίας
- Bluegr Hotels & Resorts: Απέσπασες 6 Διαμάντια στα EFQM Global Awards 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

