Διεθνή

Στο στόχαστρο των ρωσικών drones η Νότια Γέφυρα του Κιέβου

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Σοβαρές ζημιές στις υποδομές της ουκρανικής πρωτεύουσας προκαλεί το νέο κύμα επιθέσεων της Μόσχας

Σε σημαντικό πλήγμα κατά των υποδομών του Κιέβου προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις, καθώς δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη χτύπησαν τη Νότια Γέφυρα που διασχίζει τον ποταμό Δνείπερο, συνδέοντας το ανατολικό με το δυτικό τμήμα της πόλης.

Την είδηση γνωστοποίησε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαιώνοντας την αισθητή κλιμάκωση των επιθέσεων εκ μέρους της Μόσχας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου μέσω Telegram, τα πλήγματα καταγράφηκαν στην περιοχή κοντά στα στηρίγματα της γέφυρας, γεγονός που ανάγκασε τις αρχές να αναστείλουν άμεσα τη λειτουργία του μετρό και των υπόλοιπων μέσων μαζικής μεταφοράς που διέρχονται από το σημείο.

Παράλληλα, εξειδικευμένα κλιμάκια μηχανικών πραγματοποιούν ελέγχους για να εκτιμήσουν τη στατικότητα και την ασφάλεια της κατασκευής.

Την ίδια ώρα, οπτικό υλικό που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνει τη στιγμή της έκρηξης κοντά στον πυλώνα που συγκρατεί τα εναέρια καλώδια της γέφυρας, αν και η γνησιότητα των συγκεκριμένων βίντεο δεν έχει ακόμη διασταυρωθεί από το Γαλλικό Πρακτορείο.

Η προστασία των γεφυρών του Δνείπερου αποτελεί διαρκή πονοκέφαλο για τις ουκρανικές αρχές από την έναρξη του πολέμου το 2022, καθώς πρόκειται για κομβικές αρτηρίες για τον ανεφοδιασμό και τη μετακίνηση στην πρωτεύουσα.

Την τεχνολογική αναβάθμιση των επιθέσεων υπογράμμισε ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας, Σέρχιι Μπεσκρέστνοφ (γνωστός ως “Flash”), αναφέροντας πως η Ρωσία επιστρατεύει πλέον αεριωθούμενα drones με εξειδικευμένες πολεμικές κεφαλές, σχεδιασμένες να διαπερνούν και να καταστρέφουν στιβαρές χαλύβδινες κατασκευές.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu