Στο πλαίσιο της εναλλακτικής λύσης που προτείνει η Αριστερή Πλατφόρμα ως τρόπο διαφυγής από τα μνημόνια, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας σήμερα το πρωί, στην εκπομπή «Με το βλέμμα στην πόλη» της ΕΡΤ Βόλου.
Παράλληλα, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε πως η σημερινή επίσκεψή του στο Βόλο, όπως και η επίσκεψη του κ. Λαφαζάνη στην Θεσσαλονίκη αλλά και οι κινήσεις της προέδρου της προέδρου της Βουλής, κ. Κωνσταντοπούλου, έχουν προεκλογικό χαρακτήρα, δηλώνοντας πως πρόκειται για πρωτοβουλίες που αφορούν τις θεσμικές τους αρμοδιότητες.
Ερωτώμενος εξάλλου, σχετικά με το τι προτίθεται να πράξει, αν τελικά, η κυβέρνηση υπογράψει νέα συμφωνία, ο κ. Στρατούλης απέφυγε ουσιαστικά να απαντήσει, τονίζοντας πως σε αυτή την φάση η προσπάθεια επικεντρώνεται στο να πειστεί η κυβέρνηση και να αλλάξει ρότα.
Ειδικότερα, αναφορικά με την εναλλακτική πρόταση της Αριστερής Πλατφόρμας, ο κ. Στρατούλης δήλωσε πως το σχετικό σχέδιο περιλαμβάνει – μεταξύ άλλων – μετάβαση στο εθνικό νόμισμα με τρόπο συντεταγμένο, αμφισβήτηση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του δημοσίου χρέους, εθνικοποίηση των τραπεζών, φορολόγηση των υψηλών κερδών και του μεγάλου πλούτου, έλεγχο των συστημικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, χρηματοδότηση αναπτυξιακού σχεδίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και κυρίως τον τερματισμό της λιτότητας και την αποκατάσταση των λεηλατημένων από τα μνημόνια εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.
Όσον αφορά στο γεγονός ότι η πλειοψηφία των πολιτών δείχνουν να έχουν αποδεχθεί την υπογραφή νέου μνημονίου ως αναγκαίο και ως εκ τούτου στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Στρατούλης δήλωσε με νόημα πως το «ωσαννά των βαΐων» μετατρέπεται εύκολα σε «σταύρωσον αυτόν», όταν θα αρχίσουν να φαίνονται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του νέου μνημονίου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αίγυπτος: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα 20/10 το συνοριακό πέρασμα της Ράφα
- Super League: Συνελήφθη πρόεδρος ομάδας – Στο γήπεδο βρέθηκαν φωτοβολίδες, κοντάρια και κράνη
- Τέλος ο Ποστέκογλου από τη Νότιγχαμ Φόρεστ
- MacBook Pro: Με οθόνη αφής και τεχνολογία OLED την επόμενη χρονιά
- Βόρεια Μακεδονία: Δημοτικές εκλογές διεξάγονται στις 19/10 στη χώρα
- Ιταλία: Η DBRS την αναβάθμισε στο υψηλότερο της επίπεδο από το 2018
- Υεμένη: Δεξαμενόπλοιο με σημαία Καμερούν επλήγη από βλήμα
- Bloomberg: Η ΕΕ έχει επιτέλους ένα σχέδιο για να αντιμετωπίσει την βιομηχανία ΗΠΑ – Κίνας
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις