Κατατίθεται σήμερα, Δευτέρα, στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού. Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις του προσχεδίου, το οποίο συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται αύριο να φτάσει στη Βουλή σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός.
Το ΚΥΣΟΙΠ συζήτησε σήμερα και τις διαδικασίες και τα χρονοδιαγράμματα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, και αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής με στόχο την παρακολούθηση του εγχειρήματος και την υποβολή προτάσεων προς την κυβέρνηση. Στην εν λόγω επιτροπή θα συμμετέχουν, με εκπροσώπους τους, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αντιπροεδρία της κυβέρνησης, υπουργείο Οικονομικών, Τράπεζα της Ελλάδος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και Ταμείο Εγγυήσεων Καταθέσεων και Επενδύσεων).
Κατά τη συνεδρίαση του ΚΥΣΟΙΠ εξουσιοδοτήθηκε, επίσης, το υπουργείο Οικονομίας να διερευνήσει τρόπους άμεσης κάλυψης των εκπαιδευτικών κενών στην ειδική αγωγή, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, πέραν εκείνων που ήδη καλύφθηκαν από τα επιχειρησιακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Habemus papam»: Νέος Ποντίφικας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ – Θα είναι ο Πάπας Λέων ο 14ος
- Αυτοψία Δήμα στον ΒΟΑΚ: «Τα πρώτα τμήματα κατασκευάζονται ήδη»
- Συμφωνία ΗΠΑ – Βρετανίας για το εμπόριο – Οι βασικοί όροι – Τραμπ: «Είναι εξαιρετική και οριστική»
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη ο Stoxx 600, απώλειες ο FTSE 100 λόγω deal Βρετανίας – ΗΠΑ
- Υλοποιήθηκε η ψηφιοποίηση της βιβλιοθήκης της Βουλής από την Cosmote Telekom – Η παρουσίαση
- Reuters: ΗΠΑ και Ρωσία εξετάζουν την αποκατάσταση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη
- ElvalHalcor: Έβδομη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού
- ΕΕ: Σε ποιους κλάδους τίθενται υποχρεωτικοί έλεγχοι στις ξένες επενδύσεις
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις