Σε συμφωνία κατέληξαν η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποι των θεσμών για το «πακέτο» της έμμεσης φορολογίας ύψους 1,8 δισ. ευρώ, όπως ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το «πακέτο» αυτό περιλαμβάνει την αύξηση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24%, ενώ δεν θα αυξηθεί ο μειωμένος συντελεστής από το 13% στο 14%.
Αντίθετα, στις διαπραγματεύσεις για τα δημοσιονομικά μεγέθη που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για τη φορολογία εισοδήματος.
Όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος παράγοντας, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης επιμένει για αφορολόγητο όριο στις 9.091 ευρώ, ενώ από την πλευρά του ΔΝΤ ζητείται η άμεση μείωσή του στις 8.182 ευρώ και από την ευρωπαϊκή πλευρά τίθεται να μειώνεται σταδιακά στο συγκεκριμένο ύψος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στις 23 Σεπτεμβρίου ξεκινά η δημόσια προσφορά για το ομόλογο
- Aegean: Στα 47,9 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο, αυξημένα κατά 109%
- Παπαθανάσης: Όταν λάβουμε 2,3 δισ. ευρώ, θα έχει εκταμιευθεί το 65% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης
- Χρηματιστήριο: Πτώση 1,18% και λίγο πάνω από τις 2.030 μονάδες – Ράλι 5,42% από Lavipharm
- Μπέσεντ: Νίκη των επενδυτών αν καταργηθούν τα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών
- Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Αποφάσεις για ΓΕΚ-Τέρνα, Κτήμα Κ. Λαζαρίδη, Μύλοι Κεπενού, Metlen και Dask Capital
- ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση ομολόγου στις 17 Σεπτεμβρίου με επιτόκιο 3,625% και έως 250 εκατ. ευρώ
- Wall Street: Νευρικότητα με το βλέμμα στη Fed
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις