Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το στέλεχος Κ της γρίπης Α μπορεί να μεταδώσει μέχρι και δύο εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων
Την ανησυχία τους εκφράζουν οι επιστήμονες για την έξαρση της γρίπης και των εποχικών ιώσεων στη χώρα μας. Η υπο-παραλλαγή Κ είναι ιδιαίτερα μεταδοτική, ακόμη και δύο ημέρες πριν την εκδήλωση συμπτωμάτων.
Διασωληνωμένο εξακολουθεί να νοσηλεύεται το 6χρονο κοριτσάκι, ενώ περισσότερα από 130 παιδιά χρειάστηκε να νοσηλευτούν με γρίπη μέσα στον Ιανουάριο στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας και 4 σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
«Μπορεί και τα μικρά παιδιά να κινδυνεύσουν, αφού οι επιπλοκές του ιού της γρίπης μπορεί να είναι στο νευρικό σύστημα, στην καρδιά και στους πνεύμονες, αλλά και πιο σπάνιες επιπλοκές» δήλωσε στην ΕΡΤ η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου.
Η γρίπη δεν είναι μία απλή ιογενής λοίμωξη, αλλά μία ασθένεια του αναπνευστικού που μπορεί να προκαλέσει σοβαρά και επίμονα συμπτώματα.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το στέλεχος Κ της γρίπης Α μπορεί να μεταδώσει μέχρι και δύο εικοσιτετράωρα πριν από την έναρξη των συμπτωμάτων.
«Η διάρκεια μετάδοσης της γρίπης είναι μία με δύο μέρες πριν την εμφάνιση των συμπτωμάτων που μπορούν να διακρίνουμε σαν μη υγειονομικοί, θα ξεκινήσει ο πυρετός.
Ο πυρετός θα είναι διαφορετικής διάρκειας στον κάθε άνθρωπο και όταν θα λήξει ο πυρετός θα μεταδώσει ένα με δύο 24ωρα μετά την λήξη του πυρετού» τόνισε ο διευθυντής ΤΕΠ Παίδων «Η Αγία Σοφία», Σταύρος Αντωνόπουλος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Super League: Μόνο νίκη βλέπει κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι ο ΠΑΟ (19:30)
- Ισραήλ: Σήμερα 25/01 το ενδεχόμενο άνοιγμα του περάσματος στη Ράφα
- Youtube: Πάνω από ένα εκατομμύριο κανάλια χρησιμοποιούν εργαλεία ΑΙ καθημερινά
- Αυστραλιανό Open: Ο 20χρονος Τιέν πέταξε εύκολα εκτός τον Μεντβέντεφ (3-0 σετ)
- Gmail: Εmails λόγω προβλήματος στα εισερχόμενα εμφανίζει προειδοποιήσεις για ελλιπείς ελέγχους
- ΕΜΥ: Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Πορτοκαλί προειδοποίηση και για την Αττική
- Υπουργείο Εθνικής Αμυνας: Επανέρχονται στην κυριότητα του ακίνητα συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ.
- Συναγερμός για τη γρίπη Α: Διασωληνωμένη 6χρονη και 130 νοσηλείες παιδιών μέσα στον Ιανουάριο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








