Είναι η πρώτη φορά που η Κύπρος θα έχει απευθείας επαφές με τη γαλλική εταιρεία Nexans η οποία και κατασκευάζει το καλώδιο για λογαριασμό του ΑΔΜΗΕ
Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη, με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των μερών που εμπλέκονται στο θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης, στην Κύπρο, την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2024 στις 15:30.
Στη σύσκεψη θα συμμετέχουν οι Υπουργοί Ενέργειας και Οικονομικών, η Υφυπουργός παρά τω Προέδρω εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εκπρόσωποι του ΑΔΜΗΕ, της εταιρείας NEXANS και η Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είναι η πρώτη φορά που η Κυπριακή Δημοκρατία θα έχει απευθείας επαφές με τη Nexans, την εταιρεία που κατασκευάζει το καλώδιο εκ μέρους του ΑΔΜΗΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Λετυμπιώτη, «η σημασία του έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Κύπρου, τόσο ως στρατηγικό έργο όσο και ως προς την οικονομική του διάσταση και ως προς τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στον ενεργειακό σχεδιασμό της χώρας μας και της ΕΕ, είναι αδιαμφισβήτητη. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση προσεγγίζει το όλο θέμα με υπευθυνότητα και τη δέουσα επιμέλεια με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Κυπριακού λαού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΒ Βασιλόπουλος: Ανανεωμένο το «ΑΒ Μακεδονία» στην Πυλαία με suschi bar και τριήμερο προσφορών
- Θεοδωρικάκος με Τραυλού για την αναβολή του Net-Zero Framework από τον IMO
- Παπασταύρου – Τσάφος με τον αντιπρόεδρο της ExxonMobil
- Από πνευμονικό οίδημα ο θάνατος της 16χρονης στο Γκάζι – Γεωργιάδης: Απαλλάσσει το ΕΣΥ, «χρεώνει» την ΕΛΑΣ
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε διοργανωτές σχολικών εκδρομών για καρτέλ
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί μη ασφαλή μουστοκούλουρα
- Αλαμπάση: Έρχονται τρία νέα μητρώα για τις οφειλές και την πιστοληπτική αξιολόγηση των δανειοληπτών
- Mητσοτάκης: Κοινή ανάληψη χρέους για τις αμυντικές δαπάνες – Δεν είναι αυτοσκοπός η πράσινη μετάβαση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις