Για συναντίληψη έκαναν λόγο ο υπ. Οικονομικών και ο διοικητής της ΤτΕ
Με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιάννη Στουρνάρα, συναντήθηκε ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο υπουργός μίλησε για «πλήρη συναντίληψη με τον Γιάννη Στουρνάρα». «Πιστεύουμε ότι η δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας αποτελεί μια σοβαρή κατάκτηση για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού λαού. Έχουμε κατακτήσει το μάθημα της οικονομικής κρίσης: Το ποτέ ξανά είναι ο τίτλος της πολιτικής μας.
Πάνω στη δημοσιονομική σταθερότητα οικοδομούμε και χτίζουμε όλες τις κατακτήσεις που η κοινωνία απαιτεί και εμείς ιεραρχούμε πολιτικά και αξιακά. Όλο το επόμενο διάστημα στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου της συνεργασίας θα υπάρξει συνεργασία», σημείωσε.
«Χαίρομαι που βρίσκομαι πάλι στο υπουργείο Οικονομικών», σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας. «Είχαμε μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση για τα κοινά θέματα και τις διεθνείς εξελίξεις. Έχουμε συναντίληψη. Δημοσιονομική υπευθυνότητά, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις είναι το τρίπτυχο που συμφωνήσαμε που θα προωθήσει ο ΥΠΟΙΚ με όλες τις δυνάμεις».
«Από το καταστατικό μας είμαστε σύμβουλοι του κράτους. Έχω υποχρέωση να βοηθώ και εφόσον υπάρχει και συναντίληψη ‘sky is the limit’», κατέληξε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Metron Analysis: Το 79% κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, το 76% βλέπει πρόβλημα με τους θεσμούς
- BBC: Το ζεύγος Μακρόν θα προσκομίσει στοιχεία για να αποδείξει ότι η Μπριζίτ είναι γυναίκα
- Ευρωπαϊκές αγορές: Κέρδη με καταλύτες τα επιτόκια από BoE και Fed
- Viohalco: Διπλασίασε τα καθαρά κέρδη στα 177 εκατ. ευρώ το α΄εξάμηνο
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Χωρίς Μυλωνάκη, «Φραπέ», «Χασάπη», Σεμερτζίδου η λίστα των μαρτύρων στην εξεταστική…
- Οριστικοποιήθηκε για την Τρίτη το ραντεβού Μητσοτάκη – Ερντογάν
- Τραμπ – Στάρμερ: «Η μεγαλύτερη tech συμφωνία στη βρετανική ιστορία, ύψους 42 δισ. δολαρίων»
- Lavipharm: Αύξηση 5,7% στις πωλήσεις το α΄εξάμηνο, μειωμένα τα κέρδη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις