Επενδύσεις

Syndesis Hub: Έτοιμο το 2025 το κτίριο που ετοιμάζει η Ten Brinke στο Ελληνικό

O CEO της Ten Brinke Hellas, Φώτης Γιοφτσιος

Ο κλάδος των γραφειακών χώρων έκλεισε με ανάπτυξη 22% το 2023

Σε εξέλιξη βρίσκονται, ήδη, από τις τελευταίες ημέρες τα έργα για το νέο κτίριο γραφείων The Syndesis Hub στο Ελληνικό, δια χειρός Ten Brinke, το οποίο εντάσσεται στην γενικότερη επένδυση που συντελείται τα τελευταία χρόνια στη Νότια Αθήνα. Το ακίνητο βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο της μεγάλης επένδυσης της Lamda Development στο Ελληνικό, ενώ το ο χρονοδιάγραμμα περάτωσης της επένδυσης είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο κτίριο είναι το νέο Ten Brinke Hub, όπου θα μεταφερθεί το σύνολο των εργαζομένων της εταιρείας και το οποίο έχει προαναγγελθεί από τον CEO Φώτη Γιόφτσιο σε συνέδρια υποδομών τους προηγούμενους μήνες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, έχει, ήδη, ξεκινήσει η διαδικασία και οι πρόδρομες εργασίες για το νέο κτίριο, το οποίο θα αποτελέσει τα γραφεία της Ten Brinke και της Ten Tec, η οποία συνιστά την κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου.

Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο, πέντε ορόφων, συνολικής επιφάνειας άνω των 3.000 τ.μ. Το κτίριο γραφείων που βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης πιστοποίησης Leed περιλαμβάνει ισόγειο εμβαδόν 630τ.μ. και 5 ορόφους με ενιαίο εμβαδόν 2630τ.μ.

Στους χώρους αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και 2 υπόγειοι όροφοι συνολικής επιφάνειας 2100τ.μ.
Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες του γραφείου Tsoulos και συνεργάτες, το κτίριο αυτό είναι βασισμένο σε καμπύλες, πολύ πράσινο και συνεργατικούς χώρους και βρίσκεται ακριβώς στην είσοδο του The Elllinikon.

Φωτοαπεικόνιση του Syndesis Hub

Σημειώνεται ότι η Ten Brinke έχει αναπτύξει ακίνητα αξίας 250 εκατ. ευρώ και ήδη για όλο το 2024 έχει συνολικά 31 ενεργά εργοτάξια.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι η εν Ελλάδι εταιρεία πριν από μερικούς μήνες ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και είσοδο νέου μετόχου μέσω της εταιρείας Fedenco. Πρόκειται για την είσοδο της αρχιτεκτονικής εταιρείας με την επωνυμία Mama Project, μια εταιρεία που εδρεύει στην περιοχή του Χαλανδρίου και ιδρύθηκε από την αρχιτέκτονα Μάγδα Μαυρίκη και τον πολιτικό μηχανικό Μάριο Κονιό, ενώ την απαρτίζουν, επίσης, νέοι πολιτικοί μηχανικοί και αρχιτέκτονες. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της εταιρείας, η Mama Project αναλαμβάνει από το Α ως το Ω την δημιουργία ενός επαγγελματικού ακινήτου, με το χαρτοφυλάκιό της να αποτελείται ως σήμερα από κατασκευές στον τομέα των ξενοδοχείων, της εστίασης, της εκπαίδευσης, του εμπορίου κλπ, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποια οικιστικά.

Σε ανάπτυξη

Εν γένει, ο εγχώριος κλάδος των γραφειακών χώρων σημειώνει θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Παρότι η απορρόφηση των γραφειακών χώρων στο δ’ τρίμηνο του 2023 μειώθηκε, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της αγοράς γραφείων για το 2023 έκλεισε με άνοδο της τάξης του 22%, σύμφωνα με στοιχεία από μελέτη της Cushman & Wakefield – Proprius.

Συγκεκριμένα, η απορρόφηση στο δ’ τρίμηνο της χρονιάς διαμορφώθηκε συνολικά σε 20.000 τ.μ., ανεβάζοντας το συνολικό εμβαδόν πώλησης γραφείων για το έτος σε 160.000 τ.μ. Η συνολική επίδοση είναι χαμηλότερη βέβαια κατά 12% σε σχέση με το υψηλό της αγοράς γραφείων, όπως καταγράφηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Το μέσο ενοίκιο των prime ακινήτων ανέβηκε στα 29 ευρώ ανά τ.μ., με ορισμένες συμφωνίες να ξεπερνούν το όριο των 30 ευρώ ανά τ.μ., σημειώνοντας αύξηση της τάξεως 12% σε σχέση με το 2022.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Επενδύσεις

close menu