Θετικά γύρισε το έτος (ytd) το χρηματιστήριο Αθηνών σήμερα, καθώς όχι μόνο έκλεισε πάνω από την αντίσταση των 810 μονάδων αλλά κατάφερε να διευρύνει το ανοδικό του σερί για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 1,80% στις 817,03 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 801,77 μονάδων (-0,10%) και 818,07 μονάδες (+1,93%). Ο τζίρος ανήλθε στα 78,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 45,3 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων πράξεων διακινήθηκαν 126 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με κέρδη 2,44%, στις 1.964,88 μονάδες, ενώ στο +0,78% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 1.136,72 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με κέρδη 5,76% στις 514,76 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, σήμερα ήταν η “σειρά” της Eurobank να κάνει τη διαφορά, με το +9,58% που σημείωσε και τα υψηλά 12μήνου, σβήνοντας επί της ουσίας τη ζημιάς της πανδημίας, με την Jumbo να ακολουθεί με άνοδο 5,33%. Άλμα 4,82% σημείωσε η Alpha Bank και 4,61% η Aegean, ενώ άνω του 3% ήταν τα κέρδη σε ΑΔΜΗΕ, Εθνική και ΟΠΑΠ.
Τα κέρδη σε Motor Oil, Βιοχάλκο και Τέρνα Ενεργειακή ξεπέρασαν το 1%, ενώ Μυτιληναίος και ΓΕΚ Τέρνα έκλεισαν στο +1,1%. Ήπια ανοδικά ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ΕΧΑΕ, Πειραιώς, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Φουρλής, Λάμδα και Σαράντης, με τις ΕΥΔΑΠ και Titan να κλείνουν αμετάβλητες. Στον αντίποδα, ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ, χωρίς καμία να ξεπερνά το -0,8%.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Άρειος Πάγος: Νέος εισαγγελέας ο Κωνσταντίνος Τζαβέλλας, νέα πρόεδρος η Αναστασία Παπαδοπούλου
- Προς αλλαγή στάσης ο Τραμπ για την Ουκρανία
- Ανακλήθηκε το λικέρ Mozart της εταιρείας Mozart Distillerie GmbH
- Φωτιά τώρα στα Μεσοχώρια Ευβοίας – Μήνυμα 112
- Κασσελάκης: Νέα δικογραφία στη Βουλή, εμπλέκει Θεοδωρικάκο
- Στο Καστέλι το Σάββατο ο Χρίστος Δήμας για αυτοψία στο υπό κατασκευή αεροδρόμιο
- Εν ψυχρώ δολοφονία στην Αγία Παρασκευή, αναζητείται ο δράστης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στο Κορωπί
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις