Ούτε σήμερα κατάφερε να αλλάξει την πτωτική τροχιά του το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και άρχισε τις συναλλαγές σε θετικά εδάφη, μετά το μεσημέρι οι πωλητές έδειξαν ότι διατηρούν την κυριαρχία τους στο ταμπλό, δοκιμάζοντας μάλιστα και τις στηρίξεις της αγοράς.
Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,36% στις 630,72 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ 623,02 μονάδων (-1,57%) και 641,60 μονάδες (+1,36%). Ο τζίρος ανήλθε στα 52,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 30,5 εκατ. τεμάχια, ενώ μέσω προσυμφωνημένων συναλλαγών διακινήθηκαν 764 χιλ. τεμάχια.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,44%, στις 1.522,05 μονάδες, ενώ στο -1,28% ολοκλήρωσε τις συναλλαγές ο Mid Cap και στις 822,85 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,07% στις 336,40 μονάδες.
Στο ταμπλό τώρα, η Πειραιώς, η Alpha Bank, ο ΑΔΜΗΕ, η Εθνική και τα Ελληνικά Πετρέλαια έκλεισαν με απώλειες που ξεπέρασαν το 2%, ενώ οι ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΓΕΚ Τέρνα, Eurobank, Jumbo, Motor Oil και Titan σημείωσαν πτώση ανώτερη του 1%. Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΕΥΔΑΠ και Λάμδα.
Στον αντίποδα, ισχυρές στηρίξεις παρείχαν οι ΟΤΕ και Σαράντης, οι οποίες έκλεισαν στο +2,42% και στο +2,07% αντίστοιχα, όπως και οι Coca Cola, Μυτιληναίος και ΟΛΠ, οι οποίες έκλεισαν με άνοδο που ξεπέρασε το 1%. Ήπια ανοδικά έκλεισαν οι Aegean, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ, με τον Φουρλή να είναι χωρίς μεταβολή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Magnapharm: Nέος παίκτης στα φάρμακα και συμπληρώματα διατροφής από τη Ρουμανία
- Η οικογένεια Δάκου με ιστορία 151 ετών ενώνει «Μύλους» και «Ήλιος» και γίνεται Dakos Food Industries για το επόμενο μεγάλο βήμα
- Η Χεζμπολάχ απορρίπτει την εκεχειρία στον Λίβανο, παγώνοντας τις ελπίδες για αποκλιμάκωση με το Ιράν
- Κομισιόν: Κινεί διαδικασία και κατά της Ελλάδας για ελλιπή εφαρμογή της οδηγίας κατά του ξεπλύματος χρήματος
- Τυχεροπούλου για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Σε εξέλιξη μία ακόμη προσπάθεια σπίλωσης και παγίδευσής μου»
- Πλήγμα στον Τραμπ: Η Βουλή των ΗΠΑ ψήφισε μέτρο για τον τερματισμό του πολέμου με το Ιράν
- Ευρωπαϊκές αγορές: Άντεξαν κι έκλεισαν με κέρδη
- Θετικό «σήμα» της Alpha Trust στη Δημόσια Πρόταση της Alpha Bank
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








