Στο επίκεντρο και τα μεγάλα έργα υποδομής
Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας χρονιάς συνεδριάζει σήμερα Παρασκευή 10/1 στις 11.00 υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο οποίο και αναμένεται να παρουσιαστούν δύο νομοσχέδια των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών.
Ειδικότερα Στη συνεδρίαση αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κεφαλαιαγοράς.
Επιπλέον, αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Υπουργό Εσωτερικών, Θοδωρή Λιβάνιο, και την Υφυπουργό Βιβή Χαραλαμπογιάννη το νομοσχέδιο για την αποτελεσματικότερη απονομή της πειθαρχικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του Δημοσίου.
Παράλληλα, στο επίκεντρο και τα μεγάλα έργα υποδομής, με τον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σταïκούρα να εισηγείται τη δημοπράτηση έργου σύνδεσης Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Αιγάλεω με την Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου, ανισόπεδων κόμβων Σκαραμαγκά, Σχιστού και Ναυπηγείων.
Επίσης, την ώρα που επικρατεί αναστάτωση στις αγορές, έμφαση θα δοθεί στο υπουργικό συμβούλιο στο Πρόγραμμα Δανεισμού και διαχείρισης Δημοσίου Χρέους με τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη να κάνει τη σχετική ενημέρωση, ενώ τέλος ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης θα εισηγηθεί σχετικά με τη συμμετοχή της Ελληνικής Δημοκρατίας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Υπεγράφη η σύμβαση δωρεάς των 5 εταιρειών για την προμήθεια συστήματος επικοινωνιών ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας
- Τραμπ: Οι τιμές στο πετρέλαιο «θα πέσουν σαν πέτρα», ο πόλεμος δεν θα κρατήσει πολύ
- Τραμπ: Προανήγγειλε έκτακτη συνέντευξη Τύπου για σήμερα με άγνωστο περιεχόμενο
- Wall Street: Απορροφά τις απώλειες της προηγούμενης εβδομάδας
- Πιλοτική λειτουργία της Ψηφιακής Τράπεζας Γης – Εκκινεί η καταχώριση τίτλων μεταφοράς συντελεστή δόμησης
- ΗΠΑ: Οριακή ενίσχυση της βιομηχανικής παραγωγής τον Φεβρουάριο
- Shell: Η παγκόσμια ζήτηση LNG θα αυξηθεί παρά την αστάθεια του πολέμου στο Ιράν
- ΟΛΠ: Αντιδράσεις από σωματεία για την εκφόρτωση στρατιωτικού υλικού με προορισμό το Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








