Κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 50 άτομα, αποκομίζοντας συνολικά πάνω από 160.000 ευρώ
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνέλαβαν την Πέμπτη, στην Αθήνα, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, τη γυναίκα η οποία κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση από την οποία, η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ , προηγήθηκε έρευνα από την οποία διαπιστώθηκε ότι, η συλληφθείσα, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2024, έπειθε με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών τα θύματά της, ότι είχε τη δυνατότητα να διοργανώσει ταξίδια αναψυχής σε χαμηλότερες τιμές, εισπράττοντας χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν στα έξοδα του ταξιδιού, όπως αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία κ.λπ., χωρίς όμως αυτά να πραγματοποιούνται.
Μάλιστα, με αφορμή αγώνες του φάιναλ φορ της Euroleague που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο ‘Αμπου Ντάμπι των ΗΑΕ η Μ.Κ. προσέγγισε άτομα, παρουσιάζοντας ότι είχε την δυνατότητα να τους προμηθεύσει με εισιτήρια, καθώς και να οργανώσει ταξιδιωτικά πακέτα από και προς τη χώρα αυτή.
Όπως προέκυψε, με το ανωτέρω modus operandi, κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον 50 άτομα, αποκομίζοντας συνολικά πάνω από 160.000 ευρώ.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη
Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος συνελήφθη σήμερα, Πέμπτη 22 Μαΐου 2025, στην Αθήνα, δυνάμει σχετικού εντάλματος σύλληψης, ημεδαπή κατηγορούμενη για απάτη κατ’ εξακολούθηση από την οποία, η ζημία που προκλήθηκε υπερβαίνει τα 120.000 ευρώ, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Προηγήθηκε έρευνα από την οποία διαπιστώθηκε ότι, η ανωτέρω, τουλάχιστον από τον Μάιο του 2024, έπειθε με παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών τα θύματά της, ότι είχε τη δυνατότητα να διοργανώσει ταξίδια αναψυχής σε χαμηλότερες τιμές, εισπράττοντας χρηματικά ποσά που αντιστοιχούσαν στα έξοδα του ταξιδιού, όπως αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία κ.λπ., χωρίς όμως αυτά να πραγματοποιούνται.
Μάλιστα, με αφορμή αγώνες καλαθοσφαίρισης που πρόκειται να διεξαχθούν σε χώρα του εξωτερικού, προσέγγισε άτομα, παρουσιάζοντας ότι είχε την δυνατότητα να τους προμηθεύσει με εισιτήρια, καθώς και να οργανώσει ταξιδιωτικά πακέτα από και προς τη χώρα αυτή.
Όπως προέκυψε, με το ανωτέρω modus operandi, κατάφερε να εξαπατήσει τουλάχιστον -50- άτομα, αποκομίζοντας συνολικά πάνω από -160.000- ευρώ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδίκη για 57 αγρότες από την Κρήτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες υπό το βάρος του παγκόσμιου sell off στην τεχνολογία
- Σήμα εμπιστοσύνης για τα Attica Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη 3,9 φορές και προσφορές 212 εκατ.ευρώ
- Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε «ανόητα» την κατάπαυση του πυρός στα Στενά του Ορμούζ
- ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ - Αποφάσεις της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Alpha Τράπεζα Α.Ε. της 26.6.2026
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Τροποποίηση Οικονομικού Ημερολογίου 2026
- ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Πούλησε κτίριο γραφείων στο Χαλάνδρι έναντι 18,95 εκατ. ευρώ
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΙΔΙΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









