“H δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα”, αναφέρει σε δήλωση του ο καθηγητής Νομικής Αριστοτέλης Χαραλαμπάκης που μαζί με τους δύο συναδέλφους του δικηγόρους της Λάρισας έχει αναλάβει την υπεράσπιση του σταθμάρχη. Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος, αναφέρει ο κ. Χαραλαμπάκης.
Ο κ. Χαραλαμπάκης αναφέρει στην δήλωση του τα εξής:
Οι ασφυκτικές προθεσμίες που θέτει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας για την απολογία του κατηγορουμένου στα επ’ αυτοφώρω καταλαμβανόμενα κακουργήματα, όπως το προκείμενο, είναι προφανές ότι δεν αφήνουν αρκετό χρόνο για την οργάνωση μιας πλήρους και τεκμηριωμένης υπεράσπισης. Εξάλλου, την παρούσα στιγμή τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ακόμα ισχνότατα.
Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις έρευνες της ανάκρισης, της Εισαγγελίας αλλά και των λοιπών αρμοδίων οργάνων σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος αλλά κυρίως και με τις σοβαρές, όπως έχει ήδη καταδειχθεί, παθογένειες του συστήματος σε υποδομές, οργάνωση και λειτουργία που είναι δύσκολο να γίνουν αποδεκτές από την ελληνική κοινωνία για ένα ευρωπαϊκό κράτος του 21ου αιώνα.
Όπως θα διαπιστώσατε ήδη ο κ. Σαμαράς τόσο κατά την προανακριτική του κατάθεση όσο και κατά την απολογία του δεν ακολούθησε κάποια επιτηδευμένη υπερασπιστική γραμμή, αλλά με αυθορμητισμό, ευθύτητα και συναίσθηση της ευθύνης του απάντησε με ευκρίνεια και ειλικρίνεια σε όλες τις ερωτήσεις. Είναι προφανές ότι η δική του ευθύνη, στο μέτρο που υπάρχει, καλύπτει ένα μικρό μόνο μέρος του όλου φάσματος εγκληματικών ελλείψεων, λαθών και παραλείψεων που συνδέονται με το τραγικό αυτό δυστύχημα. Αυτά όμως θα αναδειχθούν τις επόμενες ημέρες μέσα από τις σχετικές έρευνες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Χατζηδάκης: Εντείνεται η μάχη της κυβέρνησης με το “βαθύ κράτος”
- “Αλλάζω Σύστημα Θέρμανσης και Θερμοσίφωνα”: Εκπνέει αύριο 05/05 η προθεσμία
- Δριτσάνος (Schneider Electric): Τα data centers δεν είναι μόνο για τις μεγάλες εταιρείες
- Ουκρανία: Ο Πούτιν ελπίζει ότι δεν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα
- Μετρό – Γραμμή 2: Κλειστοί από σήμερα έως και την Πέμπτη τέσσερις σταθμοί
- DJI: Αποσύρει οριστικά τη θρυλική σειρά drones Phantom
- Temu: Τέλος στην πώληση προϊόντων από την Κίνα απευθείας σε πελάτες στις ΗΠΑ
- Ρουμανία: Eπανάληψη των προεδρικών εκλογών σήμερα 04/05
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις