Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ στη συνεδρίασή της την Πέμπτη θα αποφασίσει για τις διαδικασίες που θα ακολουθήσει το κόμμα στο άμεσο μέλλον, έχοντας ως καταρχήν δεδομένη την πρόταση της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας η οποία προτείνει την σύγκληση έκτακτου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, τον Σεπτέμβριο.
Στον αντίποδα η Αριστερή Πλατφόρμα, πρότεινε την σύγκληση διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και το Σαββατοκύριακο.
Η διαφορά μεταξύ εκτάκτου και διαρκούς Συνεδρίου συνίσταται στο ότι για το έκτακτο Συνέδριο εκλέγονται νέοι αντιπρόσωποι από τις Οργανώσεις Μελών του κόμματος, ενώ στο διαρκές μετέχουν οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί για το τακτικό Συνέδριο.
Σημειώνεται ότι ένα μέλος του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει συμπληρώσει δύο μήνες συυμετοχής του σε Οργάνωση Μελών, προκειμένου να έχει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.
Η πλειοψηφία της ΠΓ, κατέθεσε εναλλακτικά και την πρόταση για διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος, πιθανόν το Σαββατοκύριακο.
Έτσι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί την Πέμπτη να λάβει αποφάσεις για την σύγκληση Συνεδρίου είτε έκτακτου, είτε διαρκούς, ενώ αν προκριθεί η λύση του δημοψηφίσματος θα καθορίσει τα ερωτήματά του.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είπαν πως ενδεχομένως να υπάρξουν και άλλες προτάσεις τις οποίες θα συζητήσει η ΚΕ στην συνεδρίαση της Πέμπτης.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Προσφυγή The Newtons Laboratory και Τράπεζας Πειραιώς για την καμπάνια «Flexsanta»
- Αποχώρηση Νίκου Σταθόπουλου από NOVA, νέος πρόεδρος Δ.Σ. ο Phillip Stanley Miller
- EuroLeague 17 Δεκεμβρίου 2025: Αποτελέσματα και εικόνα βαθμολογίας
- Γιατί πήραν το στέμμα της Μις Φινλανδία και ζήτησε συγγνώμη ο Πρωθυπουργός της χώρας
- Πρόστιμο σε Paddy Power Betfair
- Η FIFA λανσάρει νέο φθηνό εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026
- Τελεσίγραφο Στάρμερ σε Αμπράμοβιτς να δώσει 2,5 δισ. λίρες για τα θύματα της Ουκρανίας
- Intralot: Ο Soohyung Kim αγόρασε 3,175 εκατ. μετοχές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








