Διεθνή

SZ: Η μυρωδιά καπνού έφυγε, οι τουρίστες επέστρεψαν στη Ρόδο, αλλά…

Διάχυτη η ανησυχία στον γερμανικό Τύπο για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τις πυρκαγιές

Οι πυρκαγιές, η αντιμετώπισή τους, αλλά και η ανέλπιστα γρήγορη επιστροφή των τουριστών στη Ρόδο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές είναι θέματα που απασχολούν τους αρθρογράφους της Süddeutsche Zeitung. Σε ένθετο της εφημερίδας οι εντυπώσεις αρθρογράφου της που πήγε στο νησί και είδε με τα μάτια της την επιστροφή των τουριστών.

«Στα περίεργα αυτής της καταστροφής περιλαμβάνεται και το ότι η μυρωδιά της φωτιάς φαίνεται να έχει εξαφανιστεί τόσο γρήγορα όσο γρήγορα έγινε και η επιστροφή των επισκεπτών» σημειώνει.

«Το ξενοδοχείο (σ.σ. αναφέρει όνομα) είχε και πάλι 900 άτομα από την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή ποσοστό πληρότητας στο 90%. Στον μπουφέ υπάρχουν χαρούμενα παιδιά με μακαρόνια στα πιάτα τους. Στην πισίνα, κόκκινα δέρματα από τον ήλιο. Στην ομάδα “Διακοπές στη Ρόδο” στο facebook οι εικόνες από τη φωτιά και την εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για έναν ιδιοκτήτη γαϊδουριού έχουν προ πολλού αντικατασταθεί με εικόνες από γραφικές παραλίες.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης προσέφερε γρήγορα στους τουρίστες, που χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλές μέρος, την προοπτική δωρεάν διακοπών μιας εβδομάδας, την περίοδο χαμηλής ζήτησης. Δηλαδή διακοπές us usual»; θέτει το ρητορικό ερώτημα η Γερμανίδα αρθρογράφος.

«Έτσι φαίνεται, αλλά μόνο εάν δεν ρίξεις μια πιο βαθιά ματιά», απαντά η ίδια. «Για τους ντόπιους, πολλοί από τους οποίους επέστρεψαν από τις φωτιές στις ρεσεψιόν, η κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει. Πολλοί ανησυχούν για τον επόμενο χειμώνα, όταν θα βρέξει και θα λείπει το δάσος που συνήθως συγκρατεί το νερό». Σε αυτούς τους ντόπιους, τον Δημήτρη Χατζηφώτη που η ταβέρνα του κάηκε ή την Ελπίδα που κόντεψε να της καούν τα ζώα, δίνει βήμα για να περιγράψουν τις δικές τους εμπειρίες, την άλλη πλευρά. «Αυτή είναι επίσης η Ρόδος μετά τις πυρκαγιές».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu