Ενέργεια

Τα υπεράκτια αιολικά στο επίκεντρο συνάντησης Σκυλακάκη με τον υφυπουργό Φυσικών Πόρων της Κίνας

Η συνάντηση με τον Sun Shuxian εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έχει ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αφορμή το 9ο «Our Ocean Conference»

Ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, συναντήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, με τον υφυπουργό Φυσικών Πόρων της Κίνας, Sun Shuxian.

Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των διμερών επαφών που έχει ο κ. Σκυλακάκης, με αφορμή το 9ο «Our Ocean Conference», το οποίο φιλοξενεί η Ελλάδα 16-17 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σκυλακάκης στο Our Ocean Youth Leadership Summit: Το σλόγκαν δεν είναι «save the planet», είναι σώστε την ανθρωπότητα

"Στόχος της χώρας μας είναι, από τους συμμετέχοντες στο OOC-9, να προκύψουν δεσμεύσεις (commitments) για την προστασία της θαλάσσιας ζωής"

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι δύο Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα των θαλασσίων υποθέσεων, η οποία υλοποιείται κυρίως μέσω κοινών προγραμμάτων κινεζικών ωκεανογραφικών Ινστιτούτων, με το Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών και το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Ως υποσχόμενοι τομείς διμερούς συνεργασίας αναφέρθηκαν η υπεράκτια αιολική ενέργεια, η κυματική ενέργεια, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας για τη διαχείριση των θαλάσσιων πάρκων και η προστασία των δασών.

Τέλος, ο κινέζος Υφυπουργός επέδωσε επίσημη πρόσκληση στον κ. Σκυλακάκη.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu