Η Αθήνα επιδιώκει την έγκριση των δανειστών της για να μετατεθεί κατά ένα χρόνο, έως το 2018, ο αρχικός στόχος για έσοδα από αποκρατικοποιήσεις ύψους 6,4 δισεκ. ευρώ, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Είναι μέχρι το 2018 να έχουμε τα 6,4 δισεκ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διευρυνθεί το πρόγραμμα το οποίο υλοποιούμε», δήλωσε. «Περιμένουμε να επιβεβαιωθεί και από τη συμφωνία τώρα για την αξιολόγηση».
Ενδιαφέρον από την Ιταλία για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ
Οι ιταλικοί σιδηρόδρομοι έχουν μέχρι στιγμή εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενώ ενδιαφέρον αναμένεται από τρεις ακόμα επενδυτές, δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του στο πρακτορείο Reuters ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας.
«Έχουμε ενδιαφέρον από τους ιταλικούς σιδηροδρόμους, το έχουν δηλώσει επισήμως ήδη και περιμένουμε εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ρωσικούς σιδηροδρόμους (RZD) και τη ΓΕΚ-Τέρνα… είτε μαζί, είτε χώρια ο καθένας», δήλωσε ο Πιτσιόρλας, προσθέτοντας ότι ενδιαφέρον αναμένεται να εκφράσει και η κινεζική COSCO.
Αναφερόμενος στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της εταιρίας συντήρησης τροχαίου υλικού, της ΕΕΣΤΥ, ο Πιτσιόρλας δήλωσε ότι οι δύο από τους τρεις προεπιλεγέντες, η γαλλική Alstom και η γερμανική Siemens, διατηρούν το ενδιαφέρον τους.
Η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για πλειοψηφικό πακέτο στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) θα μετατεθεί στα τέλη Ιουλίου από τα τέλη Απριλίου, δήλωσε ο Πιτσιόρλας.
«Με το που θα έχουμε εγκρίνει το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης θα ανακοινώσουμε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», δήλωσε. «Αυτό που σε κάθε περίπτωση εμείς θα διασφαλίσουμε και στη Θεσσαλονίκη είναι ένα σημαντικό ποσό επενδύσεων».
Η δανέζικη APM Terminals, η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services ICTS, και η P&O Steam Navigation Company (DP World) που εδρεύει στο Ντουμπάι έχουν εκδηλώσει πολύ ισχυρό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, είπε ο Πιτσιόρλας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κίνα: 26 ηγέτες στην παρέλαση για την 80ή επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
- ΝΑΤΟ: Τα μέλη εκπληρώνουν το στόχο για αμυντικές δαπάνες 2% του ΑΕΠ φέτος
- 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ: Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
- Εργαλεία PARKSIDE: Νέα καμπάνια με Arnold Schwarzenegger και Ralf Moeller
- Eurobasket: Κόντρα στην Ιταλία (21:30) η Εθνική ομάδα μπάσκετ στην πρεμιέρα
- Χωρίς καλάθι του μαθητή εφέτος – Συμφωνία Θεοδωρικάκου-σούπερ μάρκετ για σταθερές τιμές
- Botsas Group: Από την ενέργεια, στα ΜΜΕ η εταιρεία που θα διαχειρίζεται το 30% του τ. σταθμού Attica
- Μικτές τάσεις στις ασιατικές αγορές, η Nvidia υποχωρεί μετά τα θετικά αποτελέσματα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις