Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με την Κοινοπραξία Fraport – Slentel για τον διαγωνισμό των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, αναφέρει μεταξύ το ΤΑΙΠΕΔ, σε γραπτή του ανακοίνωση.
Σύμφωνα με το Ταμείο, η Κοινοπραξία επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον της για την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με την ανανέωση των εγγυητικών επιστολών συνολικού ύψους 30.000.000 ευρώ τον Απρίλιο του 2015.
«Η πρόσφατη απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ ανοίγει το δρόμο για τη συγκεκριμενοποίηση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν σύντομα στην υπογραφή των συμβάσεων παραχώρησης» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.
Σημειώνεται ότι με τη δημοσίευση της απόφασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ) που συνεδρίασε στις 13 Αυγούστου, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων στην κοινοπραξία της γερμανικής Fraport με την Slentel.
Μαξίμου: Συνολική η επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας για τα αεροδρόμια εφόσον η Fraport εγείρει θέμα
«Εάν τεθεί θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης από την αντισυμβαλλόμενη εταιρεία η επαναδιαπραγμάτευση για την παραχώρηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων δεν θα περιορίζεται στα ζητήματα που θα τεθούν από την εταιρεία, αλλά θα είναι συνολική».
Τα παραπάνω διευκρίνιζαν κυβερνητικές πηγές, υπενθυμίζοντας ότι «η ολοκλήρωση της παραχώρησης 14 περιφερειακών αεροδρομίων, χωρίς μεταβολή των όρων που είχαν συμφωνηθεί από τη προηγούμενη κυβέρνηση, αποτελούσε -για ευνόητους λόγους- ρητό όρο της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο της 12ης Ιουλίου.
Η κυβέρνηση, ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι, τήρησε απολύτως τα συμφωνηθέντα και χθες, 18 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε το σχετικό ΦΕΚ με αριθμό 240.Β/2015.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Θ. Δουζόγλου: Ο ομογενής επιχειρηματίας από τη Βενεζουέλα ιδρύει εταιρεία για ξενοδοχεία και ακίνητα
- N. Mπέρτσος: Μπαίνει στα τουριστικά καταλύματα το πρώην στέλεχος της Grivalia και της Εurobank
- Tethys: Το ελληνικό success story προβληματικών δανείων του ξενοδοχειακού κλάδου
- Τετραήμερο 28ης Οκτωβρίου: Γεμάτοι οι ουρανοί της Aegean με 95% πληρότητα οι διεθνείς προορισμοί – Οι τοπ επιλογές
- Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. της Τράπεζας Χανίων: Πρόεδρος ο Μιχαήλ Μαρακάκης
- Κατατέθηκε η αχρείαστη τροπολογία για τον Άγνωστο Στρατιώτη: 6 υπουργοί υπογράφουν και αναθέτουν σε ιδιωτική εταιρεία να σβήσει τα 57 ονόματα των Τεμπών!
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με άνοδο ξεκίνησε η εβδομάδα
- Λαβρόφ και Ρούμπιο συζήτησαν τα «επόμενα βήματα προς τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις