Επιχειρήσεις

Takashi Murakami: Η Dom Pérignon συνεργάζεται με τον πασίγνωστο καλλιτέχνη

Financialreport.gr

Δάνεισε το μοτίβο του χαμογελαστού λουλουδιού για να αναδημιουργήσει δύο μπουκάλια περιορισμένης έκδοσης

Ο Takashi Murakami είναι ο τελευταίος καλλιτέχνης που συνεργάζεται με τη Dom Pérignon, τη μάρκα σαμπάνιας που ανήκει στη LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton.

Αυτή τη φορά ο Murakami δάνεισε το μοτίβο του χαμογελαστού λουλουδιού για να αναδημιουργήσει δύο μπουκάλια περιορισμένης έκδοσης – τη Dom Pérignon Vintage 2015 και τη Dom Pérignon Rosé Vintage 2010.

Ένα κομμάτι “Uber” – ένα έργο τέχνης κατά παραγγελία – θα είναι διαθέσιμο για λίγους εκλεκτούς. Χειροποίητο και ζωγραφισμένο, έχει τη μορφή μιας τέλειας σφαίρας, που ανοίγει για να αποκαλύψει ένα μυστικό κήπο.

Για τον Vincent Chaperon, τον chef de cave της μάρκας, η συνεργασία έχει ως στόχο να διαιωνίσει ένα διάλογο μεταξύ παράδοσης και εφεύρεσης.

“Βλέπουμε την κληρονομιά όχι ως κάτι σταθερό, αλλά ως μετάδοση μέσα στο χρόνο”, δήλωσε ο Chaperon.

“Μέσω της συνεργασίας μου με τη Dom Pérignon, ήθελα να εκφράσω μια μορφή ταξιδιού στο χρόνο”, εξήγησε ο Murakami. «Ελπίζω ότι οι άνθρωποι του μέλλοντος, όταν το δουν, θα ξαναφανταστούν το 2025 στο μυαλό τους», πρόσθεσε.

Η μάρκα έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τους Andy Warhol, Jean-Michel Basquiat, Karl Lagerfeld, Jeff Koons, David Lynch και Lenny Kravitz.

Η συνεργασία με τον Murakami αποτελεί επέκταση της τελευταίας καμπάνιας της Dom Pérignon, με τίτλο: «Η δημιουργία είναι ένα αιώνιο ταξίδι».

Στην καμπάνια συμμετέχουν οι Tilda Swinton, Zoë Kravitz, Anderson Paak και Iggy Pop, ο Σουηδός χορευτής και χορογράφος Alexander Ekman και η βορειοιρλανδή σεφ Clare Smyth.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu