Επικαιρότητα

Ταξιδιωτική οδηγία του Ηνωμένου Βασιλείου για τις πυρκαγιές στην Ελλάδα

«Οι πυρκαγιές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και απρόβλεπτες. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα», αναφέρει το βρετανικό ΥΠΕΞ

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου ανανέωσε την ταξιδιωτική οδηγία του χθες, Τετάρτη 26 Ιουλίου για την Ελλάδα, επισημαίνοντας τις πυρκαγιές «σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων κατοικημένων περιοχών στην ηπειρωτική χώρα και σε ορισμένα νησιά.

Οι πυρκαγιές είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και απρόβλεπτες. Η κατάσταση μπορεί να αλλάξει γρήγορα».

Το Γραφείο Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης (FCDO) ενημερώνει τους Βρετανούς που σκέφτονται να ταξιδέψουν, ότι επικρατεί «καύσωνας και πυρκαγιές στην Ευρώπη. Ακραίες θερμοκρασίες πλήττουν πολλές περιοχές και της Ελλάδας».

Συμβουλεύει τους Βρετανούς να παρακολουθούν το «112 Greece» στο Twitter για επίσημες ενημερώσεις.

Για όσους ταξιδεύουν σε περιοχή «που μπορεί να επηρεαστεί από πυρκαγιές», υπογραμμίζει πώς πρέπει να επικοινωνήσουν με τον ταξιδιωτικό φορέα ή τον πάροχο καταλυμάτων πριν το ταξίδι, και την κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση.

Όσοι Βρετανοί πολίτες βρίσκονται ήδη σε περιοχές που πλήττονται θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, και να καλούν τις Ελληνικές Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης στο 112 εάν βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο.
Επίσης, να επικοινωνήσουν με την αεροπορική εταιρεία ή τον ταξιδιωτικό τους φορέα για το ταξίδι επιστροφής στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Παράλληλα, ενημερώνει πώς η ελληνική κυβέρνηση έχει δημιουργήσει Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για τη διευκόλυνση της εκκένωσης ξένων επισκεπτών από τη Ρόδο λόγω των συνεχιζόμενων δασικών πυρκαγιών. Επικοινωνήστε μαζί τους για συμβουλές σχετικά με:

+30 210 368 1730

+30 210 368 1259

+30 210 368 1350

Οι Βρετανοί υπήκοοι που χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλούν την 24ωρη γραμμή βοήθειας στο +44 20 7008 5000

close menu