Πρόκειται για τα βίντεο της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας - Κατηγορούμενοι ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος, ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ και στέλεχος της Interstar
Στις 10 το πρωί της Πέμπτης 30 Οκτωβρίου, θα αρχίσει στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας, η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά στα βίντεο της φόρτωσης της εμπορικής αμαξοστοιχίας για τα Τέμπη, μετά τη διακοπή στη διαδικασία που αποφασίστηκε σήμερα (15/10) λόγω παρέλευσης ωραρίου.
Υπήρξε και σήμερα αίτημα αναβολής της δίκης, αλλά το δικαστήριο αποφάσισε την διακοπή και τη συνέχισή της στο τέλος του μήνα.
Η δίκη είχε ήδη αναβληθεί μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων.
Κατηγορούμενοι είναι δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ και ένα στέλεχος της εταιρείας που ήταν υπεύθυνη για την βίντεοεπιτήρησης του δικτύου. Οι κατηγορούμενοι διώκονται για την υπεξαγωγή και εξαφάνιση του βιντεοληπτικού υλικού που απεικονίζει την φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών στις 28 Φεβρουαρίου 2023.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν ο πρώην διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων και απείθεια κατ’ εξακολούθηση, ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ, για ηθική αυτουργία σε υπεξαγωγή εγγράφων και στέλεχος της Interstar, για υπεξαγωγή εγγράφων και απείθεια κατ’ εξακολούθηση.
Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας βρέθηκε σήμερα από το πρωί η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ως συνήγορος των οικογενειών θυμάτων, προκειμένου να παραστεί στη δικαστική αίθουσα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πλήρη απαγόρευση αντί για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο εξετάζει η ΕΕ
- Μετρό: Ανοιχτοί από 1/2 οι σταθμοί Συγγρού Φιξ, Νέος Κόσμος και Άγιος Ιωάννης και μετά τις 21:40
- Τραμπ: «Το Ιράν θέλει να καταλήξει σε συμφωνία με τις ΗΠΑ»
- Μητσοτάκης από Ζάγκρεμπ: Για εθνικούς λόγους δαπανούμε το 3% του ΑΕΠ στην άμυνα
- Τζιτζικώστας: Δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας από την παρουσία της Κίνας σε ευρωπαϊκά λιμάνια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ο Ιανουάριος, 7ος σερί κερδοφόρος μήνας για Stoxx 600
- Υπόθεση Επστάιν: Στη δημοσιότητα πάνω από 3 εκατ. έγγραφα, 180.000 εικόνες και 2.000 βίντεο
- Hellenic Train: Με λεωφορεία τα επιβατικά δρομολόγια Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








