Επιχειρήσεις

Telefonica: Τεράστια αύξηση κερδών (79%) στα 532 εκατ. το α’ τρίμηνο

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αυξήθηκαν κατά 1,9% στα 3,21 δισ. ευρώ

Περισσότερο από το αναμενόμενο κατά 79% λόγω των υψηλότερων εσόδων, αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της ισπανικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών Telefonica για το πρώτο τρίμηνο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι κατέγραψε καθαρά κέρδη 532 εκατ. ευρώ (571,47 εκατ. δολάρια). Οι αναλυτές ανέμεναν καθαρά κέρδη 388 εκατ. ευρώ από έσοδα 10,07 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τη συναίνεση που παρείχε η Telefonica.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, αυξήθηκαν κατά 1,9% στα 3,21 δισ. ευρώ.

Η Telefónica ανακοίνωσε σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τα έσοδα να αυξάνονται κατά 0,9% σε 10,140 δισ. ευρώ, χάρη στα έσοδα από υπηρεσίες (+2,3%).

Από το σύνολο των εσόδων, το 61% προήλθε από την οικιακή αγορά (B2C), το 22% από τον επιχειρηματικό τομέα (B2B) και το υπόλοιπο 17% από χονδρική πώληση, συνεργάτες και άλλα έσοδα.

Τα λειτουργικά έσοδα προ αποσβέσεων (EBITDA) ενίσχυσαν την κερδοφορία του Ομίλου, υπερδιπλασιάζοντας τα έσοδα κατά το πρώτο τρίμηνο. Συγκεκριμένα, αυξήθηκε κατά 1,9% σε 3.205 εκατ. ευρώ.

«Ξεκινήσαμε το έτος με μια σταθερή ενίσχυση της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας, η οποία υποστηρίζεται από την ανάπτυξη του νέου μας οδικού χάρτη, του στρατηγικού σχεδίου GPS που θα καθοδηγεί την Telefónica έως το 2026. Τα έσοδα βελτιώνονται, η εμπορική δραστηριότητα βελτιώνεται και η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας και η ικανοποίησή τους βελτιώνεται επίσης. Η Telefónica σημειώνει σταθερή πρόοδο στο έτος της εκατονταετηρίδας της με τις αρχές μας της ακεραιότητας, της δέσμευσης και της διαφάνειας να δημιουργούν αξία για τους μετόχους», δήλωσε ο πρόεδρος της Telefónica José María Álvarez-Pallete.

Όσον αφορά τους στόχους για το 2024, η εταιρεία αναμένει αύξηση των εσόδων κατά περίπου 1%, αύξηση του EBITDA μεταξύ 1% και 2% και λειτουργικές ταμειακές ροές (EBITDAaL-CapEx) επίσης μεταξύ 1% και 2%. Επιπλέον, προβλέπει λόγο CapEx προς έσοδα έως και 13% και αύξηση FCF άνω του 10%. Όσον αφορά την αμοιβή των μετόχων για το 2024, η εταιρεία θα καταβάλει μέρισμα σε μετρητά ύψους 0,30 ευρώ ανά μετοχή σε δύο δόσεις, τον Δεκέμβριο του 2024 (0,15 ευρώ) και τον Ιούνιο του 2025 (0,15 ευρώ). Επιπλέον, συμπληρώνεται από τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου μέσω της ακύρωσης 80,3 εκατομμυρίων ιδίων μετοχών της εταιρείας τον Απρίλιο του 2024.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu