Επενδύσεις

«Τέλος» ο επαγγελματίας επενδυτής

Σε ειδική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα παύουν πλέον να φορολογούνται ως εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα τα κέρδη από μεταβίβαση τίτλων που αποκτούν τα φυσικά πρόσωπα, δικαιώνοντας τον “αγώνα” που έδωσαν τους τελευταίους μήνες ο ΣΜΕΧΑ και ο ΣΕΔΥΚΑ. 

 

Επομένως, η διενέργεια από φυσικά πρόσωπα συναλλαγών που λαμβάνουν χώρα εντός εξαμήνου δεν θεωρείται για τα φυσικά πρόσωπα κατ’ επάγγελμα ενασχόληση, ώστε το  προκύπτον εισόδημα από τις πράξεις αυτές φορολογείται με συντελεστή 15%, καθόσον τα φυσικά πρόσωπα αποκτούν κέρδος από τις μεταβιβάσεις αυτές ως επενδυτές και όχι από την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας. 

 

Ωστόσο, με τις προτεινόμενες διατάξεις διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής προκειμένου να καταλαμβάνει όλες τις περιπτώσεις κινητών αξιών που είναι εισηγμένες σε χρηματιστηριακή αγορά. Ακόμη ο συμψηφισμός ζημιών-κερδών που προκύπτουν από τη μεταβίβαση τίτλων θα πραγματοποιείται μεταξύ όλων των κατηγοριών των τίτλων αυτών, όπως ακριβώς αντιμετωπίζεται με ενιαίο τρόπο και η φορολόγηση της υπεραξίας για όλες τις κατηγοριών των τίτλων.

%MCEPASTEBIN%

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu