Υγεία

Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στα δύο νοσοκομεία «Παίδων» λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων

Ο αρμόδιος υπουργός Υγείας και συν-υπεύθυνος για το χάλι στο χώρο της υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης.

Στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» από την Δευτέρα, 27/5 και στο «Αγία Σοφία από την 1η Ιουνίου 

Σε διακοπή των τακτικών χειρουργείων προχωρούν τα δύο από τα τέσσερα δημόσια παιδιατρικά νοσοκομεία της χώρας, με τους γιατρούς να καταγγέλλουν υποστελέχωση των τμημάτων τους αλλά και συνθήκες υπερεργασίας. Πρώτοι οι παιδοχειρουργοί του Παίδων «Η Αγία Σοφία» ανακοίνωσαν πως σταματούν τα τακτικά χειρουργεία από την 1η Ιουνίου ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν και οι αναισθησιολόγοι του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», διακόπτοντας τα χειρουργεία από την ερχόμενη Δευτέρα, 27/5.

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην αναστολή των χειρουργείων στο Παίδων «Η Αγία Σοφία», οι γιατροί ανέφεραν πως στο νοσοκομείο επικρατούν συνθήκες υπερεφημέρευσης που εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ την ίδια στιγμή οι ελλείψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι σημαντικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκάρει η απόφαση για «απόλυτη προτεραιότητα» περίθαλψης VIP φιλάθλων στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Ενόψει του τελικού του Conference Cup ο διοικητής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός καλεί τους υπεύθυνους του νοσοκομείου Ευαγγελισμός να δώσουν απόλυτη προτεραιότητα σε τυχόν περιστατικά φιλάθλων που διαμένουν στα ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, Grand Hyatt και Marriott Athens

Από την άλλη οι αναισθησιολόγοι του «Αγλαΐα Κυριακού» επισήμαναν πως το τμήμα τους λειτουργεί με επτά γιατρούς τη στιγμή που απαιτείται η ελάχιστη δύναμη 11 πλήρους απασχόλησης αναισθησιολόγων.

Ολα τα παραπάνω συμβαίνουν τη στιγμή που, σύμφωνα με πληροφορίες, η διαδικασία κρίσεων για έξι νέους αναισθησιολόγους που θα ενισχύσουν και τα δύο αυτά παιδιατρικά νοσοκομεία βρίσκεται στην τελευταία φάση. Οι εργαζόμενοι ωστόσο είναι αποφασισμένοι για αναστολή των χειρουργείων έως ότου διαπιστώσουν πως όντως θα ολοκληρωθεί η διαδικασία των κρίσεων ή τουλάχιστον μέχρι να λάβουν γραπτές δεσμεύσεις με αναλυτικές ημερομηνίες αναφορικά με τη στελέχωση των τμημάτων τους.

Γεωργιάδης: Μέχρι τις 25 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε την Τρίτη πως μέχρι τις 25 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για τους αναισθησιολόγους. Εξέφρασε μάλιστα την εκτίμηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες οι γιατροί του Παίδων «Αγία Σοφία» δεν θα προχωρήσουν στην αναστολή από την 1η Ιουνίου των προγραμματισμένων χειρουργείων.

«Εχουμε προκηρύξει θέσεις αναισθησιολόγων, έχουμε τρέξει τον διαγωνισμό και μέχρι τις 25 Μαΐου θα έχουμε το αποτέλεσμα. Θα επαναπροκηρύξουμε επί τόπου όσες θέσεις μείνουν κενές, ενώ έχουν ενημερωθεί γιατροί», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu