Επιχειρήσεις

Tesla: Εκπτωση 2.000 δολαρίων στα μοντέλα της στην αμερικανική αγορά

Οι περικοπές των τιμών έρχονται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Tesla

Η Tesla ανακοίνωσε ότι κόβει τις τιμές των αυτοκινήτων της Model Y, Model X και Model S στις ΗΠΑ κατά 2.000 δολάρια το καθένα, λίγες μέρες μετά τις ανακοινώσεις για τις παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων πρώτου τριμήνου που ήταν κατώτερες των προσδοκιών της αγοράς.

Η κατασκευάστρια ηλεκτρικών οχημάτων του Έλον Μασκ μείωσε την τιμή για τη βασική έκδοση του Model Y στα 42.990 δολάρια, για τη βασική έκδοση του Model S στα 72.990 δολάρια και τη βασική έκδοση του Model X στα 77.990 δολάρια.

Οι περικοπές των τιμών έρχονται σε μια δύσκολη συγκυρία για την Tesla που σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters ετοιμάζεται να απολύσει περισσότερα από το 10% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της και ενώ η μετοχή της έχει χάσει το 40% της αξίας της από τις αρχές του χρόνου.

Νωρίτερα αυτό το μήνα το Reuters είχε ανέφερε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών ηλεκτρικών οχημάτων είχε ακυρώσει το σχέδιο για την παραγωγή ενός φθηνού αυτοκινήτου που είχε υποσχεθεί εδώ και καιρό, με κόστος 25.000 δολάρια, στο οποίο οι επενδυτές βασίζονταν για την μετατροπή της niche αυτοκινητοβιομηχανίας σε μια παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία που παράγει και πουλά στη μαζική αγορά, εξέλιξη που θα μπορούσε να διασφαλίσει τις μελλοντικές αναπτυξιακές προοπτικές της.

Ο Έλον Μασκ ανέβαλε ένα προγραμματισμένο ταξίδι στην Ινδία, όπου επρόκειτο να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι και να ανακοινώσει τα σχέδιά του για είσοδο στην αγορά της Νότιας Ασίας, ανέφερε το Reuters το Σάββατο, με τον ίδιο να εξηγεί την αναβολή αυτή ως οφειλόμενη στις βαριές υποχρεώσεις της Tesla.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu