Επιχειρήσεις

Tesla: Βούλιαξαν οι πωλήσεις στην Ευρώπη τον Απρίλιο

Financialreport.gr

Κατέγραψε κατακόρυφη πτώση σε 8 από 10 μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο

Συνεχίστηκε η “κατηφόρα” των πωλήσεων της Tesla στις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων της Ευρώπης, και τον Απρίλιο του 2025.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την οργάνωση Society of Motor Manufacturers and Traders, οι εγγραφές νέων οχημάτων της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν σε μόλις 512 τον προηγούμενο μήνα στη Βρετανία, παρουσιάζοντας μείωση 62% σε σχέση με πέρυσι.

Η πτώση ήταν ακόμα μεγαλύτερη στη Δανία (-67%), στην Ολλανδία (-74%) και στη Σουηδία (-81%).

Στη Γαλλία, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 59%, στο Βέλγιο κατά 55%, στη Γερμανία κατά 46% και στην Ισπανία κατά 36%.

Η Ευρώπη “γυρίζει την πλάτη” στην Tesla – Βουτιά πωλήσεων τον Απρίλιο

Όπως προκύπτει, η Tesla γνώρισε κατακόρυφη πτώση σε 8 από 10 μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ξεκίνησαν οι αποστολές του ανανεωμένου Model Y, του πιο δημοφιλούς αυτοκινήτου της.

Η ενασχόληση του CEO της, Έλον Μασκ, με τα πολιτικά, φαίνεται πως έχει στοιχίσει στην Tesla, της οποίας η μετοχή έχει “κατρακυλήσει” 42% από τα ιστορικά υψηλά επίπεδα που σημείωσε στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu